1553

Принцесата на Уелс не е безгрешна, вижте защо

И Принцесата на Уелс не е безгрешна. Кейт Мидълтън попадна в много неудобната ситуация при среща с лидер на мюсюлманска общност.

Принц Уилям и съпругата му посетиха мюсюлмански център Лондон. Двойката се срещна с лидери на местната общност, включително Иман Суфян Икбал, пише fakti.bg. Принцът на Уелс се ръкува с всеки от лидерите на свой ред, а един от господата протегна ръка, за да се ръкува с принцесата.

След това обаче Кейт протегна ръка да се ръкува с имама, който вместо това притисна ръка към сърцето си и наведе глава. Принцесата бързо отдръпна ръката си и повтори жестовете му, като наведе глава и се усмихна, докато го поздравяваше.

Поставянето на ръка върху сърцето с кимване или лек поклон се счита за учтив начин мъжът да поздрави жена в някои мюсюлмански традиции. Според някои кодекси на поведение мъжът и жената не могат да се ръкуват, освен ако жената първа не протегне ръката си и мъжът е готов да отвърне на жеста. Други описват идеята за осъществяване на физически контакт с жена, която не е негова съпруга или много близка роднина, като „харам“, арабската дума за грях.

Все пак Мидълтън спази религиозните обичаи на мюсюлманската общност и покри косата си с шал, оформяйки забрадка, която съчета с консервативно черно палто.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?