Следвайте ни

Принц Уилям прави тройка с Шакира и Кейт Бланшет

viber icon

 Какви ли неща не стават възможни днес заради технологиите? Благодарение на Zoom успяхме да видим едни от най-интересните срещи. Майли Сайръс си поговори с Рийз Уидърспун, а Кендъл Дженър успя да се срещне с Джон Фавро. Сега обаче ще станем свидетели на среща, която никой не е очаквал, но е имал нужда от нея. На едно място ще се съберат актриса, изпълнителка и кралска особа. 

Принц Уилям, Шакира и Кейт Бланшет ще обединят сили за една добра кауза – опазването на околната среда. В четвъртък от двореца Кенсингтън споделиха видео, с което обявиха новия екологичен проект на херцога на Кеймбридж. Той ще носи името „Earthshot“ и ще се фокусира върху спасяването на планетата ни в следващите няколко години. 

Целта на принца е да намери хора, които имат идея как да живеем по-екологично и да не тежим на Земята. За всеки успешно представен проект, човекът зад него ще получава по 1 млн. паунда. Печелившите ще бъдат 5 на година, в продължение на 10 години. По този начин Уилям ще се опита да открие 50 решения за най-големите екологични проблеми. Срокът е до 2030 година.

 В инициативата участват някои от известните приятели на Уилям, с които той сподели и новината пред света. Сред тях са Шакира, Кейт Бланшет, сър Дейвид Атънбъро и кралица Рания. По време на онлайн среща изпълнителката казва на принца как майчинството ѝ е повлияло върху мисленето за природата. „Почувствах го като отговорност да привлека вниманието на хората към тези проблеми, докато не е станало твърде късно“, казва Шакира.

Бланшет допълва, че по целия свят има иновативни хора, които измислят идеи за по-зелена планета. Именно затова инициатива като „Earthshot“ ще им помогне да реализират желанията си, както и да засили вниманието на обществото към екологичните проблеми. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Само ванчету от Гибран

Само ванчету от Гибран

11.10.2020 | 09:01

Разбира от тройки.....с дъщеря и зет...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?