Следвайте ни

Приложението за състаряване във Facebook крие неподозирани опасности

Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише „Индипендънт“.

Приложението ФейсАп (FaceApp), което използва изкуствен интелект, за да преправи снимка на потребителя, който може да види как ще изглежда като по-възрастен или като човек от другия пол, потенциално заплашва сигурността на потребителите в интернет.

За да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена до сървърите на руските създатели на приложението.

В споразумението, което се предлага на потребителите се казва, че те отстъпват на създателите на ФейсАп всички права да правят със снимката каквото пожелаят.

Може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство от ФейсАп, за каквото от компанията преценят.

За създателите на приложението не се знае практически нищо, освен че са от Русия.

Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, ФейАп получава достъп до всичките ви снимки.

Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез ФейсАп, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас Брадърс.

https://www.dunavmost.com

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?