Следвайте ни

Българка трогна французите с "Девойко мари, хубава"

viber icon

Българката Александра Панайотова трогна французите по време на карантината с изпълненията на "Девойко мари, хубава" и "Катерино моме".  В кооперацията, в която живее, си организират вечери на талантите. Нашето момиче пее на съседите си музика от различни модерни стилове, но най-много ги впечатлява с изпълненията си на български фолклор. Естествено, има и аплодисменти от всички живеещи за болните, лекуващите и за всички, които се борят срещу коронавируса. 

Инициативата започнала от първия ден на карантината във Франция  - 17 март, от три съседки, които излезли на балкона си и подканили всички комшии да направят същото. Слушали музика и танцували. 

"Разказаха ни своята идея, която е всяка вечер всички от съседните блокове да излизаме и да се включим с каквото поискаме, без значение дали ще кажем стихотворение, дали ще свирим на инструмент, ще пеем или просто ще слушаме музика. Съседите започнаха да разлепят съобщения по прозорците си за срещата в 19,30 ч. Оттогава всяка вечер излизаме по балконите си в уговорения час, понякога имаме музика, песни, игра с въпроси тип "Стани богат" и други", заяви специално за вестник "Марица" 24-годишната Александра. 

 А относно българските песни - със съседите си направихме група в социалните мрежи и реших да им предложа списък с песни, които смятам да изпълня. Едно от предложенията ми беше фолклорна песен. Идеята им допадна и им обещах да изпълня българска песен още на следващата вечер. Оттогава, когато и да дам предложения или да попитам какво да изпълня, отговорът е българска песен, каза още нашенката от Париж.  

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Хермес,, девойката,,

Хермес,, девойката,,

15.04.2020 | 03:25

Се обиди...!

Отговори
0 0
Лора

Лора

14.04.2020 | 17:15

Ще бъде отново искрена, тази песен ме дразни..!

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?