1939

Преработват историческа корона за Чарлз III

Историческата корона на св. Едуард, която се използва при церемониите по коронация на монарсите в Англия повече от 350 години, е изнесена от лондонския Тауър, за да бъде пригодена за коронацията на крал Чарлз Трети през 2023 г., съобщи Бъкингам.

Короната, която е част от кралските скъпоценности, изложени в Тауър, се използва от коронацията на крал Чарлз Втори през 1661 г., когато монархията е възстановена след десетгодишното управление на Оливър Кромуел.

Короната на св. Едуард заменя средновековна корона от 11-и век, от управлението на Едуард Изповедник, която е претопена през 1649 г.

Крал Чарлз Трети ще се възкачи на престола на тържествена церемония в Уестминстърскто абатство на 6 май 2023 г. На службата той ще носи и имперската държавна корона. Короната на свети Едуард e със солидна златна рамка, инкрустирана с рубини, аметисти, сапфири, гранати, топази и турмалини. Върху нея има четири кръста и четири лилии. Короната е довършена с кадифе и хермелинова лента. 

Коронацията на крал Чарлз Трети ще продължи около час. Кралицата консорт Камила също ще бъде коронована заедно с крал Чарлз Трети.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?