Следвайте ни

Прехвърчват ли искри в bTV? Хекимян удави в комплименти колежка СНИМКА

viber icon

Последната рокада в bTV остави зрителите изненадани от поведението на иначе мълчаливия Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт". След като Мария Ванкова зае мястото на Марина Цекова, тя получи стабилна подкрепа и куп суперлативи от шефа си.

 "Мария е журналист със сериозен опит и доказани репортерски качества. Тази година тя успя да развие своя потенциал и като водеща. За мен е важно на новинарския стол да сядат професионалисти, които имат зад гърба си активен журналистически опит и знаят добре, че водещият е мостът между това, което правят репортерите на терен, и зрителите. Мария Ванкова е именно такъв журналист", коментира Хекимян.

Новата позиция като водеща на късните новини е поредното стъпало в журналистическата кариера на Мария Ванкова. Тя е част от редакцията на bTV Новините от 2008 г., когато се присъединява като стажант и в последствие заслужено преминава през различните стъпала в професията.

За своята работа тя получава редица признания, сред които Наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011 г., годишната награда на Българския фармацевтичен съюз - 2012 и 2013 г. През 2015 г. е носител на наградата на КНСБ за активен социален репортер, през 2017 г. – на приза "Спасител на детството" от Националната асоциация за приемна грижа.

През 2018 г. Мария Ванкова получи и признанието на своите колеги от нюзрума с най-високо доверие в България, като заслужи отличието "Репортер на годината", а същата година беше отличена и от Съюза на юристите в България. През 2020 получи престижната награда на Фонд "Валя Крушкина - журналистика за хората", а през 2021 стана носител и на приза "Даниела Сеизова - В името на живота" в категория "Телевизия".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Габи

Габи

21.06.2021 | 17:31

Тези които защитаваше със зъби и нокти сигорно много са му помогнали за новият пост. За него истината беше такава, каквато някой му налагаше. Не напразно БТВ се сдоби с ново допълнение към името си.

Отговори
0 1
Биби

Биби

21.06.2021 | 03:29

Още не мога още да си обясня, как сложиха Хекимян на тази позиция - обикновен репортет, а и не беше от най-изявените, няма и особена външност, не на последно и от провинцията. Предполагам се справя, иначе нямам нищо против него ,дано се задържи много дълго време!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?