46

Предсказание на Нострадамус за смъртта на Елизабет II разтресе Великобритания

Много от предсказанията на Нострадамус са се сбъдвали през годините, а тези думи за кралица Елизабет побъркаха острова

Британците започнаха масово да купуват книги с предсказания на Нострадамус заради намереното в тях пророчество за смъртта на кралица Елизабет II . Това съобщава вестник The Sunday Times .

Според изданието от 11 до 17 септември книгата на писателя Марио Рединг „Нострадамус: Пълните пророчества за бъдещето“, издадена през 2006 г., е била купена от осем хиляди души. В същото време само пет копия бяха продадени седмица преди смъртта на британския монарх. Така произведението оглави класацията на бестселърите, изготвена от вестника.

Според Sunday Times откъси от книгата са причина за такава популярност. По-специално, едно тълкуване на прогнозите, направени от Рединг, гласи, че „кралица Елизабет II ще умре около 2022 г. на възраст около 96 години“. Твърди се също, че нейният син Чарлз ще стане крал, но по-късно ще абдикира в полза на сина си, пише standartnews.com.

За смъртта на британската кралица стана известно на 8 септември. Елизабет II почина в замъка Балморал в Шотландия на 96 години. След това тялото й е преместено в Лондон. Погребението на монарха се състоя на 19 септември в Лондон. Елизабет II царува най-дълго в британската история - 70 години и седем месеца.

Новият крал на Обединеното кралство е най-големият й син - 73-годишният Чарлз, който прие името Чарлз III.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?