Следвайте ни

Предложение за брак омагьоса Народния събор на "Лаута" СНИМКИ

По време на надиграване Петър изненада с пръстен любимата си Ирена

viber icon

Предложение за брак беляза петото издание на „Народен събор Пловдив”, който се проведе на 19 и 20 септември 2020 г. в парк „Лаута”. По време на хоротеката в неделя вечерта Петър Качаков изненада своята любима Ирена Сакутова с пръстен.

Двамата се запознават на същото място по време на миналогодишния събор.  „В топлата вечер на 12 май 2019 г. си казахме само имената и че беше удоволствие да потанцуваме заедно насред хората на Народния събор в Пловдив. Скоро след незабравимите вечери под звуците на народната музика ние се намерихме във фейсбук от снимките на събора и започнахме да споделяме снимки, хорца и умения. Така започна нашата любовна приказка”, споделя Петър и допълва, че месеци след събора и след още много незабравими  фолклорни емоции от фестивали и най вече този след Жеравна заживяват заедно.

„Докато траеше пандемията и отпадаха един по един всеки събор и фестивал, желанието за предложение започваше да нараства заедно с нашата любов и взаимна подкрепа един към друг”, признава още Петър. 

Веднага щом разбира, че Народен събор Пловдив 2020 ще се състои през септември, поръчва  пръстен. И започва да уговаря приятели и роднини да присъстват на този специален повод. Така се стига до вечерта на 20 септември 2020. В организацията му помага Цецо Йошев - българин и родолюбец, пазител на  българския фолклор и не на последно място приятел и уникален диджей. 

„С него по време на хоротеката на събора организирахме едно малко надиграване по двойки (и голямо надиграване за мен в любовта) с ръченица, за да се получи тази емоция с финалното „Да“ на вечерта!  Исках да повторя същата вечер от преди година и половина от нашето запознанство, но този път облечени в народни носии след участие в програмата на събора. 

Всички приятели се стекоха и помогнаха за моята идея, моята любов и моето предложение. В края на вечерта съборът остана паметен ден за мен и моята половинка Ирена. Съборът се превърна в едно желано събитие и едно незабравимо изживяване с любовен чар, чиста енергия, породена от българската фолклорна магия”, разказва с вълнение Петър Качаков.

Организаторите на събора от фирма „Ясмина” и домакинът на събитието – кметът на „Тракия” Костадин Димитров пожелават здраве, любов и щастлив път на Ирена и Петър.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?