71

Предлагат вещите на Лагерфелд на търг на "Sotheby's"

Емблематични предмети на германския моден дизайнер Карл Лагерфелд, ще бъдат изложени в Кьолн по-късно тази седмица, преди да бъдат предложени на търг, обяви аукционна къща "Sotheby's".

Плюшено мече, фигурка на Лагерфелд с котката му Шупет, слънчеви очила, сака, обувки и мебели са сред принадлежностите на модната икона, които ще бъдат предложени за продан, пише life.dir.bg.

"Продажбата в Кьолн представя неговия образ, многолик и изненадващ, разказвайки историята на модния дизайнер, колекционер, декоратор и фотограф", пише "Sotheby's" на сайта си.

Вещите на покойния дизайнер могат да бъдат разгледани от четвъртък в Кьолн. Цените на предложените лотове варират между 50 и 80 000 евро.

Принадлежности на Лагерфелд бяха продадени миналата година в Монако и Париж. Общата сума от продажбата беше 18,2 милиона евро - четири пъти по-висока от предварителната оценка.

Повечето предмети са от последната резиденция на моделиера от "Chanel" - вила от 18-и век в Лувсиен близо до Версай, Франция. Много от предложените за продан артикули са германско изкуство, датиращо от началото на 20-и век, включително значима колекция от рекламни плакати и мебели от архитекта и дизайнер Бруно Паул.

Изложбата в Пале Опенхайм в Кьолн продължава до 4 май, предава БТА. Последвалият я търг на живо ще е първият в новия офис на "Sotheby's" в Кьолн.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?