1939

Преди старта: Кадър от "Игри на волята" шокира зрителите

Снимките на "Игри на волята" текат с пълна сила, а скоро очакваме и новия сезон на екран, но в  социалните мрежи се появи кадър, който предизвика страшни полемики.

"Бетонен град, "Игри на волята" в Попски плаж". Така озаглавена снимка във Фейсбук е уловила момент от предаването точно на този плаж в Царево, предава Блиц.

Попският плаж е разположен в най-северната част на морското градче. Пясъкът е ситен и мек. На фотоса обаче се вижда и т.нар. Призрачен град, известен още и като Мъртъв град. Той има интересна история.


 

"Призрачният град" на Българското Черноморие - така е известен изоставеният строеж на комплекс "Коста дел Кроко" край Царево. В бетонните останки са погребани милиони левове на бъдещи собственици на имоти край морето, както и мечтите на собствениците на земята, които нито ще получат печалба от нея, нито могат да я използват.

Строителството на комплекса “Коста дел Кроко“ започна през 2007 година. Комплексът има размерите на един малък град, тъй като капацитетът му е за 2500 души. В него бе планирано да има петзвезден хотел, жилищен и търговски комплекси, бизнес център, административна сграда, болница и други, с обща разгъната застроена площ от над 60 хил. кв.м.

Инвеститор е фирмата, опериращата с руски капитали "Лаудис Холдинг Груп", която обещаваше да вложи в комплекса над 60 млн. евро. Тя изкупува срещу обезщетение частни имоти на 6-7 собственици.

Залезът на "Коста дел Кроко" настъпи не само заради задължения на предприемача към финансиращата банка и строителя в годините на кризата за ваканционните имоти, но и заради проблеми със самия инвеститор. Тогавашният собственик на "Лаудис" Константин Циганов беше арестуван през 2010 г., когато ДАНС издаде заповед за експулсирането му като опасен за националната сигурност. Той беше сочен за лидер на Уралмашката престъпна групировка и издирван от 2005 г. от Интерпол.

Собствениците не могат нито да продадат земята си, нито да я ползват.
"А каква яка игра може да се направи вътре в този изоставен комплекс... Може да се измисли УНИКАЛНО реалити тип "Игри на глада" но без убийствата разбира се", дават идеи фенове на екстремните формати.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Бубу

Бубу

10.08.2022 | 13:41

Кой зрители то още се снима и вече зрителите били шокирани от какво от поредната , глупост която се снима до една изоставена сграда , може там да им пробват волята на заблудените участници в това тв шоу каса воля имат.

Отговори
2 0
Тв критик

Тв критик

10.08.2022 | 11:36

Това не може да ме шокира някаква изоставена сграда . А това няма да го гледам пълна загуба на време , едно безмислено шоу.

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?