1939
Следвайте ни

Правете тези 7 неща, за да се защитите онлайн

viber icon

Хакерите все повече преминават всякакви защити, а ние все повече поддържаме голям процент от данните си онлайн. Ето и няколко съвета, които да ви помогнат да сте в безопасност, когато сте онлайн, съобщава "7-те НАЙ" във Vbox7.com.

Използвайте различни снимки за всеки акаунт

Снимката на потребителския ви профил представя кой сте и е публично видима в социалните мрежи. Ако някой търси изображение, той може да намери множество профили с едно и също изображение, а от всеки профил ще се сдобие с повече информация за личния ви живот. Използването на различни снимки за всеки акаунт в социалните медии ще гарантира вашата поверителност.

Избягвайте използването на незащитен обществен Wi-Fi

Използването на незащитен обществен Wi-Fi е опасно и сърфирането в такава мрежа може да доведе до проследяване. Избягвайте въвеждането на финансови данни, когато използвате обществен Wi-Fi.

Внимавайте, когато споделяте местонахождение

Всеки път, когато публикувате снимка и отбележите място, вие споделяте пред голяма аудитория къде се намирате. Внимавайте и се опитвайте максимално да намалите тагването от различни места.

Прегледайте таговете си и преценете кои ще споделите

Потребителите на Facebook и други социални мрежи могат да преглеждат публикациите, в които са отбелязани. Селективността при споделяне онлайн е важна, защото всичко, което е публикувано, се запазва завинаги.

Изскачащите прозорци и приложения могат да бъдат заплаха

Изскачащите прозорци се предлагат в различни цветове и форми, които могат да подмамят потребителите да щракнат върху тях. Докато повечето са само досадни реклами, които се опитват да ви накарат да купите нещо, някои могат да бъдат по-злонамерени. От друга страна, приложенията, които не са актуализирани от години, могат да станат мишени за атака, заради неизправности.

Проверете разрешенията за достъп до файлове при инсталиране на приложение

Преди да инсталирате някое приложение на телефона си, проверете разрешенията, които иска. Всяко приложение има списък с разрешения, които може да поиска, за да има достъп до информацията на телефона ви. Ако видите нещо, което изглежда странно или ненужно, преразгледайте инсталирането на приложението.

Тестовете в социалните мрежи

Тестът в социалните мрежи е добър начин да разберете каква е вашата личност. Всъщност основната му цел е да даде бърз достъп на хакерите до личните ви данни, които вие по невнимание ще осигурите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?