2374

Повече от човек: Бездомно куче спаси новородено, захвърлено на сметище СНИМКИ

Бездомно куче помогна за спасяването на новородено бебе, изоставено на сметище в Сибонга във Филипинеите. За героичната си постъпка хората се надяват кучето да бъде спасено като награда.

Една сутрин наскоро Фуентес Ревиля минавал през сметището покрай планинския барангай на Магкагонг, когато бездомно куче започнало да го преследва.

Въпреки че кучето лаеше и гонеше мотоциклета, то не изглеждаше агресивно. Всъщност Ревиля имал чувството, че бездомното куче се опитва да му каже нещо.

Любопитен от поведението на кучето, Ревила спрял мотоциклета си и последвал кучето, което тичало напред. Отвел го до тревна площ на сметището.

Ездачът бил изненадан да намери бебе, увито в кафява кърпа на земята!

Извикали полиция и детето било незабавно докарано в болницата за преглед и възможно лечение.

Главният сержант на полицията Винъс Тампос от полицейското бюро за защита на жените и децата в Сибонга (WCPD) каза, че новороденото бебе е момче, което все още има висяща пъпна връв. Те открили плацентата на бебето, увита в черна найлонова торбичка, която била хвърлена до детето.

Предприета е кампания относно бременността при тийнейджърите и как това може да бъде предотвратено.

Инцидентът разтревожи и натъжи местната полиция.

Сега властите призовават родителите на детето, особено майката, да поемат отговорността за бебето. Полицията вече е предала детето на Общинската служба за социално подпомагане и развитие.

Тампос добави, че черното бездомно куче, което сега е приветствано като местен герой, е едно от около 5 до 6 кучета, които често посещават сметището в търсене на храна. Хората се надяват скоро това куче-герой да бъде осиновено, пише сайтът vihrogon.bg.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?