3906

Потъна в скръб! Вдовицата на Иван Иванов взе тежко решение

Вдовицата на Иван Иванов актрисата Петя Силянова потъна в скръб, напусна театъра

 

Съпругата на големия актьор Иван Иванов, когото загубихме преди месец, е решила да се оттегли от сцената за неопределен период от време.

 

 

В началото на март известната актриса Петя Силянова трябваше да има премиера на постановката „Скрити лимонки“ в столичния театър „Сълза и смях“, която репетираше от месеци. След внезапната кончина на съпруга си тя поискала да напусне постановката и отстъпила мястото си на друга своя колежка. Името й вече е премахнато от афиша. Към момента е преустановила и всички други работни ангажименти, пише "Ретро".

 

Петя и Иван на сватбата си в Созопол

 

Близки до актьорското семейство споделят, че Силянова била напълно срината след загубата на Иван Иванов. Тя бе плътно до него в последните му мигове от живота му.

През 2022 г. Иван Иванов и Петя Силянова празнуваха рубинена сватба. За 40 години брачен стаж двамата не се бяха разделяли нито веднъж. В семейния им живот липсваха скандали, свади и изневери. Двамата се запознават като младежи, докато следват заедно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова. Първо били близки приятели, които учели заедно етюди и роли, а после пламнала и любовта им. Двамата репетирали заедно изпитния спектакъл „На дъното“ на Максим Горки, когато избрали Иван за ролята в култовия филм „Всичко е любов“, който го превръща в мегазвезда и секссимвол. От ВИТИЗ не го пускали, такива били навремето правилата. Тогава той искал да напусне института, защото ролята в киното много го привличала. Петя обаче успява да убеди и ръководството, и него да не прекъсва образованието си, но и да участва във филма. По-късно не съжалявала, че го е, подкрепила въпреки небивалия интерес на жените към него, който лумнал след премиерата на лентата. Иван обаче не се поддал на изкушения, напук на напористите почитателки, които го обсаждали.

 

Така изглежда Иван през най-силните си актьорски години...

Двамата актьори се оженили през 1982 г. в Созопол. Петя го дарява със син Стефан. След появата на втория си наследник кинолегендата купува стара къща в село Оборище до Панагюрище От близо 20 години той се опети там и се отдаде на уединение и писане. Иванов страдаше от онкологично заболяване, което на два пъти пребори, но загуби гласа си. Отдавна бе скъсал връзките си с актьорската гилдия, а малцина бяха приятелите, останали в живота му от миналото, поддържаше връзка само с Ваня Цветкова, Янина Кашева, Любен Чаталов. През 2022 г. с Петя станаха дядо и баба на внук Иван, плод на любовта на сина им Стефан и приятелката му Поли.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?