Следвайте ни

Посланик върти педали в 100-километров велотур в Момчиловци

viber icon

Посланик ще върти педали по време на националния велотур, който ще се проведе в смолянското село Момчиловци на 21 август.  Надпреварата ще премине под мотото „По пътя на лечебната вода в Родопите“. 

Почетен гост на събитието ще е временно изпълняващ длъжността посланик на Кралство Нидерландия Юриен ван дер Хорст. Дипломатът ще даде личен пример и ще се включи във велообиколката. Кръговият маршрут е от около 100 км асфалтов път и минава през четири общини - Смолян, Баните, Ардино и Мадан. Стартът е в Момчиловци от 8.30 ч., финалът е също в родопското село. Велотурът няма състезателен характер и цели популяризиране на Родопите като подходяща дестинация за този спорт и запознаване на участниците с лечебните извори по маршрута. 

Предварително кметският наместник на с. Еленска Юлиян Нейков  премина целия маршрут. Той е запален велосипедист, обиколил е доста от родопските общини и преценката му е, че трасето е подходящо за хора с предварителна подготовка и оборудване. Над  50 колоездачи се очакват да се включат в състезанието. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?