Следвайте ни

Понякога аксесоарите са по-важни от тоалетите

Малките неща, с които дамите събират погледите

viber icon

Още коконите от миналия век са били наясно колко важни са аксесоарите. Тяхното включване може да промени драстично външния вид дори при иначе много семпъл тоалет. Всяка дама ще се съгласи, че една рокля може да изглежда по много различни начини в зависимост от това с какво точно е комбинирана. Така например в зависимост от настроението винаги можем да разчупим стила без кой знае какви нововъведения в гардероба си. Освен това, ако знаем тайните на аксесоарите, стилната визия ще ни излезе почти без пари.

Тайните се крият в малките неща

Както вече споменахме, аксесоарите ни гарантират разнообразни тоалети, без да претъпкваме гардеробите си с дрехи. Напротив, те затвърждават правилото на минимализма в модата, че стил можем да постигнем със скромен, но добре подбран и функционален гардероб. Те потвърждават общовалидната истина, че тайните се крият в малките неща. Аксесоарите са детайли, които по деликатен начин променят визията. Гривни, колиета, шалчета, очила, шапки и всичко, за което се сетите, допълват и доразвиват тоалетите. Тъй като споменахме бижутата, трябва да имате предвид, че всеки скъпоценен камък носи различна енергия и зарежда визията с различно настроение. Затова заложете на многообразието в аксесоарите и се уверете, че имате издържан гардероб за всички случаи.

Добрите новини не свършват дотук. Аксесоарите доказват, че модата грешно се свързва с разточителство. Ако заложите на детайлите, ще си гарантирате стил на прилични цени. Разбира се, ограниченият бюджет не предполага включването на диаманти към визията, но на пазара съществуват доста сполучливи имитации.

Важно е да съчетаваме близки по нюанс цветове

Аксесоарите могат да бъдат в тон с тоалета. Всъщност това е предпочитаната визия от повечето дами, които се страхуват да експериментират. Класическата мода предполага да съчетаваме близки по нюанс цветове, за да не се бият помежду си.

Съществуват обаче и алтернативни подходи при въвеждането на аксесоари. Всичко зависи от това какво точно от външния вид желаете да подчертаете. Например тънката талия ще изпъкне по изключителен начин, ако поставите контрастиращо коланче. Бялата рокля пък може да добие дръзко излъчване, ако се съчетае с рубини.

Аксесоарите могат да се използват не само за да насочат вниманието към достойнствата на външния вид, но и да прикрият недостатъците. В този смисъл, ако не сте имали време за прическа, спокойно можете да сложите диадема, която се комбинира с тоалета. По този начин никой няма да забележи, че сте пропуснали посещението при фризьора.

При употребата на аксесоари обаче винаги трябва да се има едно наум, тъй като е много лесно човек да прекали. Тъй като никой не иска да бъде сравняван с коледна елха, употребата им трябва да бъде умерена. В никакъв случай не декорирайте тоалета с всички възможни украшения, с които разполагате. Най-добре е да ги редувате, така че да изглежда, че всеки път сте с нещо ново. Съчетавайте максимум по 3 аксесоара, като всички те трябва да са съвместими помежду си.

Как да комбинираме бижутата

Този вид аксесоари внасят нежност и изящност във външния вид. Ако сте сред изтънчените дами, със сигурност познавате техния потенциал. Те могат само да загатват за своето присъствие, но да внасят неповторим чар към цялостната визия. Правилата при бижутата са прости - най-важно е да не комбинирате накити от различни метали един с друг.

Слънчевите очила стават и за диадема

Това е един от най-практичните аксесоари особено през летния сезон. При избора им е най-добре да заложите на качеството и вградената защита, която имат. Тъй като целта е да предпазите очите, мислете не само модела, но и за неговата функционалност.

На пазара съществуват различни дизайнерски решения при слънчевите очила - от спортни до такива с камъчета и декорации. Затова няма да бъде грешка, ако разполагате с няколко чифта от тях. По този начин ще се чувствате свободни да ги сменяте в зависимост от тоалета.

Освен това, когато не се използват по предназначение, слънчевите очила са идеални като диадема.

Както изглежда, големите стъкла при слънчевите очила ще се задържат като модна тенденция поне до следващия сезон. При рамките изобилстват вариации, така че няма да сбъркате с по-разчупените модели.

Коланите са в тон с чантата и обувките

Тънки или по-широки, разноцветни, с камъчета и вариации при токите, коланите допълват външния вид, като същевременно имат и конкретна роля за визията. Приложими са дори при роклите, тъй като подчертават тънкото кръстче и могат да повдигнат оптически талията.

Изборът на контрастиращи на тоалета колани демонстрира смелост. Най-добре ще е, ако в тези случаи съчетаете с чанта и обувки в тон с колана.

Шалчетата стават част от прическата

За зимата дебелият шал, който предпазва от студа, е задължителен, но нека се спрем на приложението на шалчетата от по-ефирни материи през лятото. В тази категория попадат елегантните фишута, които внасят делови стил в тоалета.

Ако решите да заложите на този вид аксесоари въпреки жегите, най-добре е да подберете памучна материя или коприна. Интересното при шалчетата е, че не е задължително да ги намотавате около врата, а можете да ги направите част от прическата си, като ги завържете около конската опашка или да ги вплетете в косата си. Освен това с тях можете да декорирате по закачлив начин и дамската си чанта.

Взимайки със себе си шал при излизането, си гарантирате, че дори и да захладнее в по-късните часове, когато слънцето залезе, винаги ще имате какво да наметнете на раменете си.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?