Следвайте ни

Поне пет причини да се откажем от пижамите

viber icon

Хората, които спят по-малко са по-склонни към проблеми с наднорменото тегло, към по-малка физическа активност и към по-лошо здраве. Въпреки това, както се оказва, един от най-лесните начини да се избегне всичко това е да се свали пижамата.

1. Помага ви да спите по-добре 

Оказва се, че спим по-добре, когато температурата на тялото ни е малко по-ниска. Дори лекото увеличение като 1.1 ° F (0.4 ° C) може да има ефект върху мозъчните области, които регулират циклите на съня. Следователно всяка допълнителна дреха ще доведе до повишаване на температурата. Поради тази причина спането без пижама е най-доброто решение.

 

2. Кожата диша 

Проучване показа, че средно хората носят своите пижами между 13 нощи за мъжете и 17 нощи за жените без да ги перат. Специалистите по хигиената споделят, че това не е достатъчно да се предпазим от вредните бактерии, които често се събират по тъканта. Освен това, текстилът може да съдържа химикали, които проникват в кожата ни и я дразнят. Така че е много по-здравословно да спим голи.

 

3. Подобрява интимността  

Контактът на кожа с кожа е доказан метод за увеличаване освобождаването на "любовния хормон", което води до по-силна връзка между половинките. Освен това, както твърди изследването в книгата Close Encounters: Communication in Relationships (Близки срещи: Комуникация в отношенията): "Чувстваме се по- свързани с някого, ако той ни докосва". Така че да се спи без дрехи, осигурява повече време за докосване, помагайки ви да се чувствате по-близки до партньора си.

 

4. Предотвратява наддаване на теглото 

Поддържането на телата ни по-студени през нощта също може да ни помогне да отслабнем. Проучване показа, че ниските температури увеличават нашите калории. Според него хората, спящи в студените помещения изгарят 75 калории повече от тези, които спят при по-топли температури. Пижамите определено ви правят по-топло, така че по-добре ги свалете.

 

5. Повишава самочувствието 

Интересно е проучването, според което голотата ни кара да се чувстваме по-горди с телата си. Това ни помага да бъдем по-щастливи от живота си. И естествено, през нощта е най-доброто време да се упражнявате, затова опитайте да спите голи – това може да повлияе на себеусещането ви, правейки ви по-уверени като цяло.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?