1553

Помните ли Гена Трайкова? Вижте как вади пари от гей проблеми

Бившата ТВ звезда Гена Трайкова е убедена гей защитничка и активистка. Уволнената бивша шефка на новините в bTV е член на консултативния съвет към една от столичните фондации, които се занимават с подкрепа на хомосексуални, бисексуални и транссексуални.

Това е фондацията, за която точно преди година се разчу, че е спечелила над 93 000 лева от фонд „Култура”, за да прави шоу с травестити.

Любопитно е, че Гена Трайкова е била в съвета на гей фондацията още докато е работела като шефка на новините. На официалния сайт на организацията в нейната визитка все още пише, че е главен редактор „Новини” в медийната група, въпреки че не работи там вече повече от 3 години.

Тя напусна месец след като телевизията уволни бившия й любим и дългогодишен колега Венелин Петков, чиято дясна ръка винаги е била. Тази стара информация на сайта на фондацията само потвърждава, че Трайкова е била неин сътрудник още докато е работела в най-влиятелната за онова време телевизия у нас.

Едва ли е обикновено съвпадение, че малко след тази професионална раздяла се разчу, че Трайкова чете лекции пред гей общността. Миналата година пък гръмна скандалът, че фондацията, която стои зад заведение в центъра на София, е получила над 93 бона от Национален фонд „Култура” по проект, част от който е шоу с бинго игри, водено от три драг кралици.

Припомняме, преди връзката с Венелин Петков някога чаровната новинарка имаше бурна любов с Лъчо от "Хиподил".

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?