49

Помните ли Джина от "Трамвай №5"? Ето за какво я наричат луда днес

Певицата Гинка Иванова, по-известна като Джина Иванова от група „Трамвай №5“, запълва свободното си от участия и концерти ежедневие, грижейки за своя болна съседка. Соцзвездата отдавна не е под блясъка на прожекторите, но не страда за края на кариерата си.

„Почти половината ми време го отделям за нея, ходя да ѝ пазарувам, да ѝ вземам пенсията, купувам ѝ лекарства, да се грижа за нея. Аз не го правя, за да ми плати, а го правя, защото съм човек, отдаден на доброто. Обичам да помагам. Хората постоянно ми казват, че съм луда да се раздавам толкова много за останалите, но за мен това е нормално. Баща ми беше такъв човек и той ме е възпитал така. Това да помогнеш на някого или да му помагаш всекидневно е човещина за мен“, споделя Джина. Освен това певицата се грижи и за бездомни животни, най-вече котки от квартала, в който живее.

Изпълнителката от „Трамвай №5“ не е загърбила съвсем музиката, макар да не я канят по концерти. Тя все още се занимава с пеене и дава частни уроци на талантливи деца в читалище „Искра 1964“ в столичния квартал „Красна поляна“. Джина преподава на момичета и момчета от 11 до 16 години, които искат да се занимават професионално с музика. Певицата има и две пораснали дъщери – Кристина и Мартина, които също са наследили таланта ѝ. Голямата Кристина живее в чужбина и заедно с мъжа ѝ имат доста изяви из цяла Европа. Мартина пък е избрала да се развива в България и жъне успехи на музикалната сцена. Нито една от двете обаче все още не е дарила Джина с внучета, макар тя отдавна да била готова да стане баба.

Миналата година бившето момиче на Петко Петков се разболяла от коронавирус и едва успяла да се справи с коварната зараза. Била на легло дълго време, а след като Ковид я „пуснал“, тежките последствия за нея продължили. Известно време дори прекратила преподавателските си занимания и не давала уроци на своите възпитаници, защото имала нечовешки задух и не можела да говори, камо ли да пее, пише "Ретро".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?