1939

Получиха си заслуженото: Жесток удар по принц Хари и Меган Маркъл

Анкета показа, че популярността на британския принц Хари и съпругата му Меган е спаднала рекордно, съобщи ДПА. Почти две трети от британците са с отрицателно мнение за херцога и херцогинята на Съсекс, според социологическото проучване на института YouGov за отношението към представители на британското кралското семейство, допълва БТА.

Резултатите бяха обявени, докато се очаква завръщането на двойката с двете й деца във Великобритания за честването на 70-годишнината на трона на кралица Елизабет Втора. Хари и Меган се отказаха от задълженията си в кралското семейство, когато се преместиха да живеят в Северна Америка.

Оценката на благосклонността към Хари е спаднала от минус 25 през март на минус 26 през май, като 58 процента от анкетираните са с отрицателно отношение към него и 32 процента с положително. Резултатът на Меган е още по-лош - две трети от хората няма добро мнение за нея.

Отношението към Хари се промени рязко от 2018 г. Тогава той беше най-популярният представител на кралското семейство сред британците - 77 процента от тях го харесваха.

Хари остава по-популярен сред младите - 42 процента от 18 до 24-годишните са с положително мнение за него, а 33 - с отрицателно.

В тази възрастова група 38 процента харесват Меган и 36 процента - не я харесват.

Анкетата разкри също, че кралица Елизабет Втора е най-популярният човек в кралското семейство. 80 процента от британците са с положително отношение към монарха, при 12 процента с отрицателно. Нейната оценка е плюс 69.

Цели 77 процента мислят, че принц Уилям, херцог на Кембридж, ще е добър крал, в сравнение с 57 процента с такова мнение за баща му принц Чарлз.

Седмина от 10 британци мислят принц Уилям за добър ролеви модел, при само трима от десет с такова мнение за брат му Хари.

Анкетата е проведена сред 1692 пълнолетни на 18 и 19 май.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?