1939

Покушение срещу крал Чарлз, ето с какво го нападнаха

Крал Чарлз е подиграван от протестиращи с яйца, докато се подготвя да открие статуята на кралицата.

Двудневното посещение на крал Чарлз в Йорк беше обагрено с напрежение. Монархът и съпругата му Камила започнаха днешния ден (вторият им ден от обиколката) с разходка в бар Micklegate, пише Rozali.com.

Но нещата се объркаха, когато един протестиращ се опита да хвърли яйца по краля. Чарлз и Камила бяха посрещнати в Йорк от градските лидери, когато мъжът хвърли три яйца по тях, но без да улучи, преди кралската двойка да бъде отведена.

Според наблюдатели човекът е протестирал срещу историята на Великобритания в робство. Тълпата наоколо обаче бързо се насочи към мъжа и се чу да вика „Засрами се“.

Мъжът бързо беше задържан от полицията, което предизвика още по-шумни възгласи от околните членове на обществеността. Прозвучаха и викове „Бог да пази краля“. В крайна сметка той беше отстранен от сцената.

За щастие, инцидентът изглежда не притесни кралската двойка и кралят продължи да се разхожда и поздрави някои от тълпите. Чарлз и Камила бяха пристигнали, за да присъстват на церемония в бар Micklegate – мястото, където суверенът традиционно влиза.

Тази церемония беше извършена за последно през 2012 г., когато покойната кралица и херцог на Единбург влязоха в града, за да присъстват на Великата служба.

След това Чарлз и Камила ще се преместят в Йоркската църква, където той ще открие статуя на покойната си майка.

Кралят ще се срещне с каменоделеца от катедралата на Йорк Ричард Босънс, който е проектирал и издълбал статуята на кралицата.

Обиколката на Йоркшир ще завърши в Донкастър, където кралят, придружен от Камила, ще даде статут на града на Mansion House.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

10.11.2022 | 06:06

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?