По случай Петльовден на хижа "Рай": Поп Кольо удари 17 печата на голо

Зимната фиеста в Балкана не е гей купон, а прослава на мъжкото начало, категоричен е Кънчо Михов

Седемнадесет нови членове прие на тазгодишното си събрание Сдружение "Здрав г_з" в навечерието на Сретение господне и традиционния калоферски празник Петльовден. Форумът се провежда всяка събота и неделя около сакралната дата 2 февруари в хижа "Рай" в Стара планина. Истински срам бе участието на дамите тази година  - само три момичета от цялата страна се престрашиха да качат Стара планина до най-красивата хижа под първенеца на Балкана връх Ботев. 

Петчасовият преход до хижата беше лесна работа. Този път нямаше сняг и виелици и купонът се завихри още в  петък вечер. След традиционния политически доклад на сдружението започна традиционното раздаване на краваите. Домакинът Димитър Касапов удостои най-верните членове от Калофер, село Васил Левски, Сопот, Пловдив, Стара Загора, Русе и всички кътчета на страна с Голям кравай с червена лента. Новобранците, които стриктно спазват ритуалите, също получиха кравай, макар и малък. За пълните дебютанти на Петльовден лентата пък е зелена

Всяка година дружеството приема и нови членове. Няма прошка, нито извинителна причина за отсъствията. След като лани не си участвал - изключен си и трябва да бъдеш приет за член на сдружението отново, отсече Кънчо Михов от пловдивското туристическо дружество "Еделвеайс", който е един от сценаристите на  зимната фиеста в Балкана. 

Истинската веселба настъпи в неделното утро, когато цялото сдружение се събра край култовата Чешма с орела. Тогава майсторът на спорта по туризъм Никола Добрев, провъзгласен от сдружението за поп Кольо, сложи началото на ритуала по приемането на новите членове. Той удари печата на сдружението на голо точно 17 пъти. Ръсеше всеки нов член с китката чемшир, потапяна всеки път в ледената вода, и по главата, и по задните части. "Погрешно зимната фиеста на хижа "Рай", изпълнена с радост, шеги и веселие, славеща мъжкото начало, се смята за празник на обратните, обяви Кънчо Михов. Досега той не е пропуснал нито един празник на хижа "Рай". Това е честване на Сретение Господне и на Петльовден. Всеки трябва да знае повече за тях, затова нека прочете какво пишат дебелите книги, има го вече и в интернет, припомни Кънчо.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Казанова

Казанова

02.02.2016 | 11:59

Честит празник на всички ,които са ощастливени на Петльовден.

Отговори
0 0
Грозни

Грозни

02.02.2016 | 08:09

Пълна простотия.. Това показва, че ние българите \"ценим\" простотията-то чалга, то Кондьо, то Глория, то гонки по улиците, то ..какво ли не.. И сме готови със зъби и нокти да защитаваме простотията...И после се чудим защо сме на това положение! А никой не иска да си каже-ми щото толерираме простотията във всяка една сфера от живота ни...

Отговори
0 0
?

?

02.02.2016 | 07:51

Дамгосване - като роби...

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?