46

Пловдивска архитектка стана "Мисис дама 2022"

Боряна Христова е ученичка на Яу Мин Пей

Пловдивската архитектка Боряна Христова стана "Мисис Дама 2022", в категорията "Архитектура и строителство". Наградите се дават за бизнес постижения, като идеята е да се отличат жени, "които сами изграждат своето име и се гордеят с него". Организатор и продуцент  на конкурса са Агенция „Феймъс“ и "Mrs. Universe Ltd." в лицето на Меги Савова.  Церемонията се проведе за 14-и пореден път в балната зала „Монтесито“.  Над 90 дами бяха кандидатките за отличия в 32 категории, но от тях журито реши да награди само 11. 

Боряна Христова завършва архитектура и интериорен дизайн в Университета по изкуствата в Берлин. Там се учи на занаята от прочутия Яу Мин Пей, който сътвори стъклената пирамида пред Лувъра. Пловдивчанката, която е потомствена архитектка, е сътворила много иновативни пространства под тепетата и по света. Мисията е да внася баланс в дома и офиса. И да вдъхновява хората да изградят по-щастлив живот за себе си, своето семейство и обществото. 

"Благодаря за наградата! Изключително съм щастлива от високото отличие. Благодаря на Меги Савова за номинацията и приза", заяви след награждаването Боряна Христова.

На тържеството в зала „Монтесито“ не се наруши традицията  към 5-степенната вечеря сомелиерът Слави Райчев да представи към всяко ястие подходящото вино. Всеки гост пък донесе фабрично пакетирани хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на социално слаби български семейства, а една част ще отидат за бежанците. Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?