Следвайте ни

Пловдивчанки имат най-красивите тела, защото знаят как да си служат с мишката

Когато кажеш на блондинка от града под тепетата "Кликни тук!", тя кляка

viber icon

Може би не знаете, но истинският кръстник на континента Африка е пловдивчанин.

Отишъл той на екскурзия по реката Нил. Спрял на брега и зареял блажен поглед по безкрайната водна шир. Изведнъж от водата се показали очичките на огромен нилски крокодил. Пловдивчанинът смело пристъпила към грозната твар и завикал с все сила:

- А, ф риката! А, ф риката! 

От този ден континентът получил името Африка. 

Не е никак странно, че пловдивчани се славим с откривателските си способности, тъй като географската ни ориентация е пословична. Според един популярен лаф, ние никога не се губим в планината, защото Балканът пази своите майни.

Умът ни също е на висота и ни помага да се борим ежедневно с интелектуалните предизвикателства. Като в онази кръстословица, в която ни питат за горско животно с 9 букви. Пловдивчанинът не се двоуми, а възкликва победоносно: "иленмайна"!

И в кулинарията сме неповторими. Столичани може да си имат шопска салата, но американските люти чушлета виреят само по пловдивските ширини. Под тепетата, казват, имало цели два вида чили - чиливизор и чилифон. И всеки, който поне веднъж в живота си е имал вербално вземане-даване с гражданин на Филибето, може да го потвърди.

Когато не е у дома обаче, нашенецът често остава неразбран. Не дай боже да влезе в заведение и да поръча Cappy портокал. Неуката сервитьорка веднага ще почне да се озърта, сякаш изобщо не е чувала за популярната напитка. После ще вдигне недоумяващ поглед към небето, очаквайки оттам да се посипят цитрусови плодове.

Недоразуменията не свършват дотук. Когато катаджия, незапознат с пловдивската правоговорна норма, вдигне палката с въпрос: „Вие пили ли сте“, едва ли очаква да му отвърнат гордо: „Ни съм пили, лъв съм“. 

Най-силният ни коз обаче са пловдивските блондинки. Те се славят като най-атлетични сред цялото женско население на планетата. Уникалната им дарба е, че спортуват дори когато работят на компютъра. А когато някой им каже „Кликни тук“, те… клякат.

НАШЕСТВИЕТО НА МАЙНИТЕ

Отдавна се говори за тайнствена табела на входа на Пловдив. Никой не я е виждал, но легендите за нея се носят из цяла България. Върху й се мъдри надпис: „Стига сте ги пращали „на майната си“, че Пловдив се напълни с всякакви серсеми!“.

И ако тази инструкция ви идва твърде директно, знайте, че културният човек никога не казва „Вървете на майната си!“. Той само констатира: „Виждам, че ще стигнете до Пловдив!“.

Помним и добрите стари времена, когато всички пътища водеха към тепетата. Тогава си имахме собствена бира, успешно кръстена „Майнекен“ от местните зевзеци. Горе-долу по онова време се родиха повечето „бисери“, подчертаващи превъзходството на пловдивчани над цялото останало население на планетата. Ето някои от тях:

 

***

 

Умрял един софиянец. Отишъл на небето, а Дядо Господ му казал:

- Дошъл си в Рая, мога да ти изпълня едно желание.

Шопът казал:

- Господи, има един град в България, Пловдив се казва. Искам да го затриеш от лицето на Земята.

Дядо Господ му отвърнал:

- Ааа, пожелай си нещо друго, не става, майна! 

 

***

 

Група пловдивчани са пуснали запитване до Adobe, в което се пита защо има "фотошоп", а няма "фотомайна".

 

***

 

Между блондинки:

- И да ти разправям, муцка, първия път се омъжих в София - несполучливо. Втория път във Варна - несполучливо. Третия път се омъжих в Пловдив - много сполучливо! Отсега нататък винаги ще се омъжвам в Пловдив!

 

***

 

- Знаеш ли защо феновете на Локо Пловдив не пеят на мачовете?

- Защо?

- За да не ги пожелае Коко Динев... 

 

***

 

- Кое е най-хубавото в София?

- Табелата към Пловдив!

 

***

 

И създаде Господ софиянците, но рече:

- Мога и по-добре.

И създаде пловдивчаните... 

 

НАДАРЕНИ ОТ СИРИУС

В слънчев и мързелив пловдивски следобед пред Общината бавно и величаво каца летяща чиния от злато. В корпуса <210> се отваря златна врата, изниква златна стълбичка и по нея слиза атлетичен двуметров красавец в прилепнало златно трико, под което изпъква впечатляваща надареност, на врата му виси едър златен медальон, а ръцете тежат от златни пръстени. Златният астронавт сяда на „Дриймса“ и поръчва кафе. От съседната маса на секундата го фиксира силиконена блондинка и кокетно пита за свободно място. 24-каратовият атлет любезно кима.

- Извинете, вие откъде сте? - подхваща русата амбиция.

- От Сириус съм! - усмихва се неустоимо златният пришълец.

- Олии... Ми там всички ли сте такива високи?


- Да, всички.


- И мускулести?


- Да, всички.

- И толкова надарени?


- Такива сме! - скромно кима мъжът.

- И всички ли имате толкова злато? 

- Не! - сепва се звездният гост. -  Само арменците! Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?