Следвайте ни

Пловдивчанка в журито на танцовия фест в Талавера

Пловдивчанката Василена Шопова е част от журито на международният танцов фестивал в испанския град Талавера. 1600 участници от Испания участват в надпреварата. Нашето момиче е поканено от организаторите да оценява способностите на състезателите.

Фестивалът е двудневен. В първия ден танцьорите играят балет, съвременни танци, стрийт денс и шоу денс. Във втория е предвидено участниците да представят национални испански танци. Василена Шопова е част от седемчленното жури. Фестивалът е квалификация за Европейска Гранд денс купа в Палма де Майорка, която ще се проведе от 19 до 22 септември 2019 г.

Нашият представител в международното жури ще покани участниците за предстоящите фестивали в България. Още едно признание получи Шопова. Пловдивчанката е избрана в Президиума на ESDA - Европейска спортна танцова асоциация. Организацията се състои от представители на Испания, Русия, Италия, Сърбия и Германия.

 

Иван Кирев

Репортер екип „култура и шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?