2374
Следвайте ни

Планетите са виновни: Хаос и напрежение за всяка зодия в ретроградния Меркурий

viber icon

Ако не сте запознати с това астрологично събитие, Меркурий е планетата, която управлява комуникацията, мисленето, ученето и пътуванията. И когато е ретрограден, тези области на живота ни стават малко хаотични. Всичко това означава, че ако имате резервирани пътувания между 27 септември и 18 октомври, бихме ви посъветвали да действате и планирате внимателно. По време на ретроградния Меркурий определено можете да очаквате усложнения – съжаляваме, но виновни са планетите!

Известно е, че ретроградният Меркурий предизвиква технически трудности, неправилна комуникация и провалени пътувания. О, и също така има тенденция да върне бившите ви на хоризонта – или поне желанието да им изпратите съобщение.

Още от Астрология
 Седмичен хороскоп за 27 септември - 3 октомври: общувайте повече и се грижете за себе си
 От какво се нуждае всяка зодия в любовта?
 Пълната истина за същността на всеки знак от зодиака
 Трите зодии, които създават най-успешно семейство
За щастие, този ретрограден Меркурий ще бъде в кардиналния въздушен знак Везни, т.е. възникващите трудности не означават, че светът е срещу вас. Напротив, повечето хора просто искат да запазят мира и хармонията през това време. Много от проблемите, които възникват, ще се дължат на това, че хората правят пребързани заключения, твърде много се стараят да запазят спокойствието си или защото понякога животът просто не е честен.

Юпитер, планетата, която управлява висшите знания, ще бъде ретроградна във Водолей и ще е в тригон с Меркурий за началото на ретроградата му, така че можем да очакваме да видим възраждане на проблемите в социалната сфера през следващите няколко седмици. Меркурий също ще бъде в квадрант с Плутон, планетата на смъртта и трансформацията, в знака на Козирог, което означава, че ще има известна съпротива от социалните институции. Към края на периода Меркурий ще се свърже с Марс, планетата на движението, и след това ще се противопостави на лечителя Хирон.

С приключването на ретроградния Меркурий е важно да се има предвид, че токсичният индивидуализъм е начинът, по който се поддържа неравенството. Зачитайте другите и пазете мира, но се опитайте да разберете защо другите говорят, когато чувстват, че нещо лошо се случва.

ОВЕН

Време е да върнете лентата назад и да видите как сте се държали в отношенията си с близките. Невинни ли сте, колкото бихте искали да си мислите, или трябва да отделите време за внимателно проучване на поведението си? Важно е да не попадате в модел на приоритизиране на себе си за сметка на другите или обратното. Уверете се, че давате място за комуникация и саморефлексия.

ТЕЛЕЦ

Това е идеалният момент да се уверите, че сте поставили нужните граници и заявявате ясно желанията си. Фактът, че сте наясно с вашите силни и слаби страни, ще гарантира, че ще постигате целите си с лекота. Хората ще гледат на вас като на лидер на мира, някой, който може да запази почтеността. Грешките са нормални, защото всички сме хора, но ретроградният Меркурий е моментът, в който трябва да отстраните грешките.

БЛИЗНАЦИ

Имате ли академични съжаления? През това време може да се окаже, че ви се иска да сте учили нещо друго или да направите повече с образованието си. Юпитер също е ретрограден в момента и ви дава много храна за размисъл относно академичното ви образование, докато ретроградният Меркурий ви дава нежно напомняне, че вашият потенциал е неограничен. Ако искате да достигнете нови висоти, тогава трябва да посегнете към тях.

РАК

Ретроградният Меркурий е времето за размисъл у дома. Помислете за спомените си от ранното детство и ги запишете възможно най-подробно - колкото по-ранен е споменът, толкова по-добре. С напредването на ретроградния Меркурий ще бъдете посещавани от призраците на минали връзки. Обърнете внимание на синхрона между вашите бивши партньори и това, което сте научили за любовта като дете.

ЛЪВ

Много рядко хората изразяват точно това, което чувстват, в момента, в който го почувстват, включително и вие Отделете време, за да помислите как изразявате себе си. Какво казват приятелите ви за това кой сте и как работата ви влияе върху човека, който сте станали? Ретроградният Меркурий е време за проверка при себе си, но все още няма нужда да правите промени. Вместо това позволете следващите две седмици да ви помогнат да развиете идеи и планове.

ДЕВА

След като сезонът на рождения ви ден изтече, е време да се уверите, че работите усилено за успеха си. Парите изчезват бързо, когато се забавлявате, и като променлив знак сте запознати със ситуации, в които имате много пари, а след това гледате как те бързо се стопяват. Включете главата си в играта и се съсредоточете върху работата. Няма нищо лошо в харченето на пари, стига да можете да се издържате.

ВЕЗНИ

Ретрограден Меркурий по време на сезона на Везните, каква забавна комбинация, хаха! Вашата суперсила е в състояние да се измъквате от всякакви ситуации с лекота. Ако обаче планирате да надскочите себе си за рождения си ден, важно е да преразгледате живота си. Вземете дневника си, рождената си карта и химикалка и започнете да размишлявате. Ключът е във вашата способност да разпознавате силните и слабите си страни.

СКОРПИОН

Внимавайте да не бъдете емоционално натоварени в момента – подсъзнанието ви има начини да ви саботира, когато искате да се развихрите. Внимавайте с думите си и внимавайте какво имат да кажат другите. Възможно е да се наложи да поспрете и да повторите разговорите, защото прибързаното заключение без внимателно проучване ще ви настрои за провал. Вие сте фиксиран воден знак, така че просто вижте какво се случва, когато се опитате да се държите като човек, какъвто не сте.

СТРЕЛЕЦ

Седнете и млъкнете, защото казването на по-малко означава повече. Обикновено сте царят на партито и поради това хората обичат да сте наоколо. Да бъдете много талантлив огнен знак означава, че имате какво да предложите. Уверете се, че разпознавате стойността, която внасяте в стаята, и не подценявайте способността си да осветявате всяко пространство, в което се намирате. Ако осъзнаете, че нещо не звучи правилно, помислете как се изразявате около компанията, в която се намирате.

КОЗИРОГ

За да запазите спокойствието на работното си място, най-добре е да поспрете, да сътрудничите и да слушате. Можете да попаднете в капана да се съсредоточите върху свършването на работата и невинаги да изразявате притесненията си. Вие сте човек с много знания, така че си позволете възможността да блеснете. Поемането на рискове е точно начинът, по който си позволявате да успеете. Успехът ви е точно зад ъгъла.

ВОДОЛЕЙ

Този ретрограден Меркурий ви носи сериозна проверка на себе си, преди да съсипете енергия си. Натрупали сте много случайни знания, така че не забравяйте да проверите два пъти фактите и да общувате с източниците си, преди да споделите това, което знаете. Това, което смятате, че знаете, всъщност може да е грешно тълкувана информация.

РИБИ

В духа на трансформацията имате възможността да си поемете дъх и да се възхитите докъде сте стигнали. Необходими са много усилия, за да успявате и е важно да следите напредъка си. Оценявайте израстването на вашите приятели – те са ваши съюзници. И ако осъзнаете, че нещо или някой не е съвсем в съответствие с растежа ви, отделете време, за да разберете защо и да поговорите с тях.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?