Следвайте ни

Пламен Моллов реши да поиграе шах и...

Бившият шеф на Агенцията по храните спечели 19-ия открит турнир по БЛИЦ шахмат МГУ

Бившият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните и ексвицепрезидент на Българската федерация по шахмат - проф. Пламен Моллов, спечели 19-ия открит турнир по блиц шахмат МГУ, след като разби шестима противници. В профила си във Фейсбук той написа: "Вчера вечерта, вместо да ме духа вятърът, предпочетох да поиграя шах (блиц) и ето какво се получи ...Май е дошло време да започна да преподавам шах вместо качество на храните ...".

Първо място с 11 точки, след 14 кръга,  е резултатът на Пламен Моллов,  сочи крайното класиране. С две точки по-малко от него е шахматният съдия Димитър Илиев, с който играта на два пъти е приключила с реми. Останалите петима, с които е играл по два пъти професорът от УХТ, не са имали никакъв шанс пред него.

Както "Марица" писа, през лятото на миналата година Моллов влезе в Топ 100 за най-добрите шахматисти в света. В надпреварата по решаване на шахматни тактики на световния сайт CHESSBASE, той отвя тогава над 6000 състезатели и посъветва от социалната мрежа: "Препоръчвам го на всички любители на древната игра - едно забавно и полезно интелектуално предизвикателство за всеки шахматист".

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?