1939

Писма за милиони: Ето какво пише принцеса Даяна преди катастрофата

Принцеса Даяна не може да бъде забравена и дори 25 години след смъртта ѝ, съдбата ѝ продължава да вълнува хора от цял свят

„Повече от щастлива съм, че имам свободата си и смятам, че съм голяма късметлийка, че имам втори шанс!“. Това пише принцеса Даяна в едно от писмата си до нейна приятелка малко след развода си с принц Чарлз, пише tialoto.bg.

Писмото от септември 1996 г. е изпратено само няколко месеца преди нейната трагична кончина вследствие на автомобилна катастрофа.

Трогателната бележка на принцесата, както и други нейни писма, ще бъдат продадени на търг. В едно от тях, по Коледа, тя разкрива надеждите си за една по-лесна и успешна 1997-а година. И изтъква, че след развода си смята да посрещне 25 декември в чужбина.

„Ще надвия себе си, ако остана тук“, твърди тя, споделяйки плановете си със своята близка да отиде някъде „на слънце“. 

Смята се, че след като се развела с тогавашния принц Чарлз, Даяна останала сама в двореца Кенсингтън за Коледа '96. Ала според въпросното писмо, тя е уреждала пътуването си в чужбина. Не е ясно обаче дали го е осъществила.

„Коледното писмо от 1996 г. е сърцераздирателно. Имаме предимството на погледа назад, разбира се, и знаем какво се случи с нея през 1997 г. Това наистина е трагично писмо в това отношение“, споделя Мими Конъл Лей от известен британски аукцион. 

Коледното писмо, както и още други 31 до Сузи и Тарек Касъм са запазени, за да бъдат продадени на благотворителен търг.

Семейството е от хората, с които майката на Уилям и Хари се сближава през последните две години от живота си.

„Повече от щастлива съм, че имам свободата си и смятам, че съм голяма късметлийка, че имам втори шанс! ... Много хубави неща ми се случиха и е забавно... кой би си помислил!“, разказва Даяна през лятото на 1996-а.


„Писмото, което изпрати през септември 1996 г., беше много по-оптимистично и за нея, че гледа с нетърпение към бъдещето. Разбира се, по това време тя имаше връзка с Хаснат Хан, когото беше нарекла „любовта на живота ми“. Връзката им приключи през лятото на 1997 г.“, обяснява още Лей.

Писмата, запазени от приятелите на покойната Даяна, ще бъдат пуснати на търг на 16 февруари. Още отсега почитатели на британското кралско семейство правят планове за наддаване в него, за да притежават поне едно от тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Не ме

Не ме

16.02.2023 | 08:33

интересува тази развратна женица.

Отговори
1 0
ДО КРАК ЩЕ ВИ ИЗБИЯ

ДО КРАК ЩЕ ВИ ИЗБИЯ

16.02.2023 | 00:25

ДА ВЪЗКРЪСНЕШ МИ СЕ СТРУВА ОПРЕДЕЛЕНО ГЛУПАВА ИДЕЯ :)

Отговори
1 0
ВЧЕРА

ВЧЕРА

15.02.2023 | 23:20

ЕДНА ПРИНЦЕСА СЕ ПЪРЗАЛЯШЕ ПО КОРЕМ НА ПЪРЗАЛКАТА :)

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?