Следвайте ни

Петте кошмара на развода

viber icon

Приятелите ви ще избягат
Женените приятели, познати и двойки ще тичат „през глава”, когато чуят за развода ви. Случайно да не се окаже заразно, нали се сещате? В момента, в който една привидно щастлива двойка признае собствената си дълбока, тъмна тъга и реши да направи нещо по въпроса, всички останали започват да поставят под въпрос собствените си бракове. Не всеки е в състояние да гледа обективно на друга двойка, без да сравнява ситуацията със своята. Хората не са готови да се взират в огледалото и да си задават тежки въпроси. И това е нормално.

Гостуването с приспиване ще се промени
Вземете например семейните ваканции и груповите бягства през уикенда. Да бъдете част от двойка означава, че винаги сте с приоритет при разпределянето на стаите. Този „лукс“ не е гарантиран, след като се разведете. Свикнете с разтегателния диван и леглото в споделена стая с вашия племенник тийнейджър, майка ви и т.н.

На челото ви има червено „Р за Разведен/а”
Не може да го видите, но го има. Там е. Свиквайте. В крайна сметка ще го носите с гордост. Засега просто знайте, че е там и информира хората как да се отнасят с вас. Ако на улицата срещнете човек, когото познавате, когато сте били женени, в очите му се появява нов поглед. Съчувствие? Загриженост? Опитва ли се да усети вашето психическо състояние? Това е невидимото „Р за разведени“ на челото ви, което обърква хората, когато се опитват да направят оценка на ситуацията и четат между редовете.

На вас се гледа като на заплаха
Жените ще си помислят, че искате мъжете им. Да, знаем, че е стереотипно. Но е факт, че някои жени са заплашени от силни, успешни, щастливо самотни жени. И защо да не бъдат? Разведените жени, които управляват собствения си живот и създават свои собствени пътища към щастието, са хора, които трябва да се имат предвид.

5. Ще се чудите дали сте направили правилния избор
Най-вече по време на тихите моменти, когато откриете, че ще украсявате сами за Коледа, защото децата ви са с бившия. Или самотната съботна вечер, когато бивши приятели вечерят заедно и публикуват във Facebook. Щеше ли да е по-лесно просто да останете омъжени? Вярвайте повече в себе си. Добре е да погледнете назад. Всички трябва да се замислим, за да се учим и да продължим. Доверете се, че където и да се намирате, е точно там, където трябва да бъдете, дори ако сте на емоционалното дъно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?