Следвайте ни

Пет полезни трика, с които ще забравите да гледате телефона си

viber icon

Не е тайна, че обществото ни си има съвременна обсесия и тя е зависимост към мобилните ни телефони. И колкото и полезни неща да научаваме и да ни дават смартфоните, често не осъзнаваме, че прекарваме часове наред взрени в екрана и губим ценно време, което да посветим на близките си или на други полезни за нас дейности. Ето защо може да започнете телефонния детокс с тези 5 стъпки:

Опитайте с ароматерапия

Ароматерапията и нейните успокояващи свойства ще ви накарат да се замислите отново, преди телефонът да е във вашите ръце, пише БГНЕС. Просто поставете няколко капки от любимите си етерични масла на дланта си, разтрийте ги, след това поставете дланите си пред носа и устата и след това поемете няколко дълбоки вдишвания.

Разходки

Излизането навън ще ви помогне да се отпуснете, вместо да хванете телефона си отново. Дълбокото вдишване на чист въздух ще ви помогне да се успокоите и да забележите красотата около вас.

Дишайте

Намирането на мир и спокойствие, докато сте свързани с интернет, очевидно е мисия невъзможна. Изглежда е време да се опитате да дишате правилно. Затворете очи, отпуснете рамене, отпуснете лицевите мускули, след това поемете дълбоко въздух и задръжте за 8 секунди, издишайте го отново, броейки до 8. Това просто упражнение трябва да се повтори няколко пъти.

Задайте таймер

Прекарването на ограничено време в сърфиране в социалните мрежи е чудесен начин да се научите да управлявате компетентно собствения си живот. Наличието на таймер ще ви позволи да се откажете от идеята да стартирате неволно телефона си, за да проверите имейла и социалните си мрежи. Освен това си струва да забраните използването на устройството половин час преди лягане: вместо това можете да почетете само хубава книга и това всъщност ще ви помогне да заспите.

Зареждайте телефона в друга стая

Трудно е да се избяга от виртуалния живот, дори когато телефонът е свързан със зарядно устройство. Направете това в друга стая, за да дадете време и на телефона, и на себе си да се отпуснете. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?