1553

Пет отличителни черти, че сте силна жена

Какво точно означава да си силна жена? Какво я отличава от всички останали? Ето и отговорите, пише "Тялото":

1. Тя уважава себе си и другите.

Силната жена уважава себе си достатъчно, за да не се отнасят с нея като с изтривалка. Освен това тя отдава същото уважение на другите. Тя знае, че всеки заслужава да има глас и да бъде чут. Тази жена очаква хората да се отнасят към нея учтиво, но не се разстройва, когато хората не се отнасят с нея така, както тя би искала.

Тя е зряла и мъдра и не позволява лошото поведение на другите към нея да я потиска. Силната жена изненадва хората с разум и смирение. Тя има високо самочувствие, но без да е арогантна. Тя изисква уважение, но не изпитва комплекс за превъзходство.
С други думи, тя се отнася към всички като към равни и очаква същото от другите.

2. Тя е независима.

Тази жена не се нуждае от мъж или родители, които да ѝ помагат да преминава през живота си. Тя може да се справя с нещата ѝ сама, дори предпочита, пред опцията другите да я разочароват. Тази жена има високи стандарти и големи цели. Тя е инициативна и независима. И все пак независимостта е нож с две остриета. Ако сте силна жена, опитайте се от време навреме да приемате помощта на другите и да им позволявате да се грижат за вас.

3. Тя знае как да контролира емоциите си.

Силната жена познава силата на ума си и не позволява емоциите да контролират живота ѝ. Тя ги владее и не се оставя да я управляват. Тази жена знае, че емоциите се променят постоянно, точно като времето. От друга страна, тя също не позволява на хора или събития да диктуват емоциите ѝ.

Вместо да позволи на другите да контролират енергията ѝ, тя излага собствената си енергия навън пред света. Тя оставя траен отпечатък върху другите хора, защото знае точно какво иска във всяка една ситуация. Тя не позволява на страха или съмненията да я разконцентрират от важните неща. За да спечели, силната жена знае, че трябва да даде най-доброто от себе си. Тя показва смело лице и побеждава всичко, което се изпречи на пътя ѝ.

4. Силната жена поема рискове.

Силната жена знае кога да побутне късмета си и кога да се откаже. Тя знае, че животът изисква от нас да се натоварваме, ако искаме да растем и да се учим. Тя е наясно, че страхът е пречка. Поема рискове, за да израсне. Тя тества своите граници и знае, че те са най-вече в нашия ум. Тази жена никога не застива в зоната си на комфорт.

5. Тя се опитва да остане позитивна.

Позитивното мислене остава на преден план в ума на тази жена, защото тя знае, че не може да живее добре с негативна нагласа за света. Силната жена не се отчайва. Тя знае, че всичко може да се промени и че човек трябва да се опитва да извлече най-доброто от всяка ситуация, дори и позитива от най-трудната. Тази жена е източник на светлина и за другите хора. Тя гледа към бъдещето и вярва, че всичко ще се оправи. Тази жена не се фиксира върху проблемите, а се фокусира върху решенията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?