Следвайте ни

Пет горещи предложения за любителите на адреналина

viber icon

Слънчевите месеци са перфектното време за пътуване и приключения, още повече след трите поредни локдауна в страната. Освен това лятото е идеалният момент за избор на ново хоби и повече адреналин, който да разнообрази ежедневието и да подобри формата ни.  

През последните години все по-популярни стават сезонните спортове, а лятната ваканция е подходящо време да се захванем с тях. 

Ето няколко идеи, с които почивката може да се превърне в незабравимо преживяване.

1. На сърф за бронзов тен  

Десетки училища за сърф и водни спортове очакват изкушените от бриза и водата това лято по Българското Черноморие. Любителите на адреналина са категорични, че условията у нас са перфектни за уиндсърф. Точно това ще предложи на малки и големи училище EXTREME - едно от първите в България. Това, което е необходимо, за да се научите да карате сърф, е да не се страхувате от водата, да сте на възраст между 5 и 77 години и разбира се, желание. Треньорите са с дългогодишен стаж и гарантират, че ще ви научат да сърфирате за броени часове, а придобитият бронзов тен е наистина впечатляващ. 

2.  Флейборд за адреналин на макс 

Флейбордът е друго екстремно преживяване в морето. Това е иновация във водните забавления, която вече е и в България. Всички любители на екстремните ус​ещания могат да се насладят на до 8 метра летене над водата, гмуркане като делфин, водни салта и други забавления, благодарение на специалната екипировка. Флейбордът вече се практикува на плажовете в Равда, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Бяла.

3. От рафтинга до добрата стара водната пързалка 

Освен екстремните атракциони по морския бряг на всеки плаж може да намерите различни други водни забавления - от добре познатото водно колело, през "бананите", каяците и канутата за по-смелите. Изключително примамливи са предложенията за рафтинг по Струма - 40 лева излиза 3-часовото приключение по речното устие.

Покрай морския бряг у нас има 9 аквапарка с многобройни пързалки и басейни. Най-големият подобен атракцион у нас е в Несебър - над 10 милиона литра вода, 60 атракциона, 38 пързалки, разположени на 55 хиляди квадратни метра площ.

4. Алпийският тролей 

За тези, които остават в Пловдив през лятото или ще почиват само през уикенда, районът предлага редица летни забавления. В Чепеларе е най-дългият алпийски тролей в страната - цели 400 метра. Той притежава уникална система за спускане. Любителите на екстремни преживявания са в легнало положение и така се създава истинско усещане за полет. За да стигнете до стартовата площадка за спускане, пък се придвижвате с уникално въздушно колело, което се спуска по 200-метрово въже. 

5. Бънджи и полет с балон

Сайтовете за групово пазаруване и отстъпки са пълни с оферти за най-различни атракциони, подходящи за всички възрасти. Панорамен полет с балон покрай Пловдив струва между 40 и 100 лева за двама. Ако пък държите на силните усещания - скоковете с бънджи са на рекордно ниски цени това лято - полет от емблематичния Аспарухов мост във Варна струва само 60 лева.

 

Още текстове от приложението "Марица Лято 2021" четете тук

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?