1553

Песен на нашенката DIA - хит по празниците в Лондон

Нестандартен подарък получи една от най-талантливите ни етно певици - DIA. Нейните хитове се слушат в над 20 държави, но сега при очарователната изпълнителка пристигна и уникално видео доказателство за това. Създателката на „Самовила“ бе изненадана от свои почитатели в Лондон, които й изпратиха клип през социалните мрежи. На видеото феновете са заснели как пеят и танцуват под звуците на една от най-популярните авторски песни на DIA „Изгори ме“.

„Оказа се, че това са представители на фолклорен хор „Магия“ от Лондон- споделя DIA. - Разбрах, че в него членуват основно български емигранти, но при тях идват и английските им приятели. Целта на тези хора е да популяризират българския фолклор, използвайки модерни акомпанименти. “Мисията на „Магия“ напълно съвпада с музикалната визия на DIA и стила, с който тя изгражда песните си. Младата изпълнителка не само пресъздава в модерен вариант народни песни, но създава авторски фолклор и споделя древни български легенди и обичаи през личните си социални мрежи.

Към дейността й в интернет очевиден интерес имат както армията й от български фенове, така и много чужденци, които пишат в коментарите. DIA споделя, че е получавала видеа на чужденци, които танцуват на нейни песни от Китай, Германия, дори от Индия, като индийските й фенове пресъздават една от най-самобитните й песни, която винаги вдига на крака публиката на нейни участия и ги „хваща“ в импровизирано хоро - „Огън“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Музичка

Музичка

21.12.2023 | 08:07

Тази е известна май само в Лондон ,че нещо досега не ъм я чувал. И кой знае как пее щом не сме чували нейни песни тука .

Отговори
1 1
Циганска Марица

Циганска Марица

21.12.2023 | 04:28

Няма други новини.

Отговори
2 1
Васил

Васил

21.12.2023 | 00:34

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може=:----- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 2
До Васил

До Васил

21.12.2023 | 08:05

Знаем вече на Василия ден ни чакай и ще осетиш ефекта и Азис ще дойде че обича мъжки дупета .

Отговори
2 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?