46
Следвайте ни

Пеещият поет Папи Ханс изненадващо смени професията СНИМКИ/ВИДЕО

viber icon

Със съвсем чиста съвест можем да твърдим, че Папи Ханс е сред най-грамотните популярни българи. Той ни напомни това с поредица от story-та в Instagram, където припомни някои важни правила от българската граматика.

"Не се казва "преценям". Казва се "преценявам". Не се казва "оценям", а "оценявам", посочва пеещият поет. По думите му този тип грешки в разговор не говорят добре за човека. "И не забравяйте - аз някога не съм знаел. Има много умни хора, които просто не са разбрали. Не искаме да правят грешно впечатление пред други умни хора, нали", завършва той.

 

И въпреки че слага "край" под сторито си, последователи на Папи Ханс го съсипаха с други техни любими думички, които често чуват и нямат общо с правилата на българския език. "Гримирвам", "пазаря", "в предвид", "под предвид", "на предвид", "облеча".

 

Самият Папи Ханс наскоро пусна четвъртата песен от новия си албум, която носи името "Да си знаел". Парчето излезе в началото на миналия месец, но все още е в класацията за музика на YouTube, която както знаете е доста динамична. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Жоро

Жоро

10.10.2021 | 01:16

От време на време се случва прост човек да открие ползата от образованието.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?