Следвайте ни

Първолаци пратиха есенна честитка от шишарки за ЧРД на Иванка Киркова

viber icon

Най-доброто, което училището има – изкуствата, технологиите, добрите думи и позитивните послания, си направиха среща днес в обедната почивка в Регионалното управление на образованието. Не за интерактивен урок или поредно указание към гилдията, а специално за рождения ден на началника на РУО Иванка Киркова.

Мила изненада пристигнала още сутринта от първолаците на СУ „Цар Симеон Велики“. Те подредили есенна честитка върху борова кора – като аранжировка от даровете на октомври: шишарки, жълъди, клонки и листа. Съвсем скоро след това кабинетът на Иванка Киркова се превърна в градина, отрупан с цветя - от стръкче до кошница.

От колегите за личния си празник тя получи обеци – нейния любим аксесоар. Накитът е със зелен камък котешко око. Освен, че ще подчертава цвета на очите на жената, която ще краси, хризоберилът има голяма защитна сила, асоциира се с богатството и трансформира лошите мисли в позитивни. А заради нишката светлина в сърцевината му легендата разказва, че в него са заключени косите на Венера, след като речните нимфи се скарали за тях.

Оказа се,  че оригиналният подарък е в комплект с още по-оригинално послание – интерактивна картичка с добавена реалност, която се отваря чрез мобилно приложение.  Щом рожденичката я „отключи“ с кюър код през телефона си, котка й изпя „Happy Birthday“. А екипът добави от себе си пожеланието да е здрава, да пази вселенските чудеса, да носи пълна с радост душа и да свети със своя светлина. „Браво, колеги! Трябва да сме напред с технологиите!“, зарадва се и професионално Киркова на „оживялата“ честитка.

И призна, че сутринта, като видяла през прозореца начумереното утро, си казала: „Това не е моят ден!“. Октомври обаче бързо се поправи с още слънце и си усмири ветровете. А на почерпката в РУО донесе „Балон“ и преля в „Зелени вълни“ – в песните на руската певица Зиверт. Пабло Алборан и Бебе с „Por Fin“ добавиха нежен щрих на партито. 

Иванка Киркова на свой ред пожела на всички да бъдат закриляни и благословени от Св. Иван Рилски, когото църквата почита днес. И призова заедно да дадат сили на тяхна колежка. Главната счетоводителка на РУО Нели Атанасова  – скромен и сдържан човек, който тихо върши купища работа, е в Турция с надежда за помощ от тамошните лекари, след като лечение тук не дало очаквания резултат. Вероятно РУО ще организира и кампания в нейна подкрепа.

 Това е много различен рожден ден, призна Иванка Киркова между радостта и загрижеността. И от своето малко парти пое към Областната управа - за съвещание на Областния кризисен щаб по повод ръста на коронавирус в Пловдивска област.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?