Следвайте ни

Първа версия за смъртта на митичната милионерка Джулия Бул

viber icon

Първата версия за смъртта на митичната милионерка Джулия Бул витае вече в публичното пространство.

Юлия Христова, както е рожденото й име, почина в Париж, като най-вероятно е станала жертва на коварния коронавирус, допускат артисти, съобщава „Минали години“.

За смъртта на Джулия, която е вдъхновила Емил Димитров за едноименния му хит, съобщи бизнесменът Христо Куртев, който организира панихида в нейна памет в софийския храм „Света Неделя“.

Съдбата на Джулия Бул е достойна за роман. Пловдивчанката бяга от България в годините на соца, като оставя първия си съпруг и дъщеря си. В Париж се омъжва за милионера Жан Бул, който по онова време е на 45 години, а нашенката само на 20. Юлия е лудо влюбена в барабаниста Юри Буков, когото изоставя, за да вдигне бърза сватба с французина.

Христо Куртев, който създава музикалната компания „Орфеус", за да движи издаването на Емил Димитров във Франция, представя певеца на Жан Бул и той се влюбва в музиката нa българина. Емил е много благодарен на Бул за подкрепата и нарича една от песните си на жена му. 

„Жан Бул беше основателят на големия музикален фестивал МИДЕМ в Кан. Като млади издатели ние нямахме средства да отидем да наемем щанд на МИДЕМ. Жан Бул ни покани като негови лични гости и така успяхме да пласираме песните на Емил Димитров в целия свят. Името му гръмна, и то не само във Франция. Огромен успех имаше песента му „Моника", версията на „Моя страна, моя България", която той пееше на френски, немски, арабски", разказвал е в медийни изяви Христо Куртев.

Жан Бул е и дълги години кмет на френския град Баланкур и герой от Втората световна война. Ползва се с безупречна репутация във Франция и е един от медийните барони там. Състоянието му е несметно, придвижва се с елегантен бял ролс-ройс из улиците на Париж. Купува и разкошна къща в Сен Тропе, където фамилията посреща артистични гости от цял свят.

След смъртта на Жан Бул вдовицата Юлия Христова наследява милиони долари и огърлица от престижни имоти. С идването на демокрацията тя се завръща у нас и е почетна гостенка на всички светски събития заедно с Нора Нова и Христо Куртев, който е неин постоянен кавалер. 

Богатството й намалява драстично след редица житейски премеждия. Джулия Бул, която на 13 януари можеше да навърши 86, приключва живота си в малък апартамент в Париж, почти в центъра на френската столица. Тялото й намира прислужницата, но до момента не се знае с категоричност причината за смъртта й.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пловдив

Пловдив

11.01.2021 | 21:52

Майка й Веса Тодорова беше омъжена повторно за капиталист , преследван за убежденията му.имаха къща до Профс. Дом, половината от която беше отнета от т н народна власт. После тя крупиета от кооп с/у кино "К. Честименски", след години замина за Франция при Юлия и Ваньо, сина й.

Отговори
1 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

11.01.2021 | 19:15

Ало Марица ще ви пиша двойка.Юри Буков е световно известен пианист,а не барабанист.

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?