Следвайте ни

Папи Ханс се срина: Адска трагедия почерни живота му СНИМКА

Папи Ханс бе връхлетян от едно от най-ужасните неща в живота на един човек!

viber icon

 
Едва на 63 години почина изтъкнатият поет, критик и преводач проф. Владимир Трендафилов. Интелектуалецът е издъхнал в сряда сутринта, съобщиха негови колеги. Причината за ранната му смърт е рак.

Резултат с изображение за Папи Ханс бе връхлетян от едно от най-ужасните неща в живота на един човек!


Само преди дни, в понеделник, синът му Константин Трендафилов, известен и със сценичния си псевдоним Папи Ханс, трогна зрителите на Нова тв с емоционално обръщение. Певецът и писател се обърна на два пъти към баща си от сцената на предаването „Като две капки вода”, в което е един от участниците. „Обичам те и съм с теб”, каза Папи Ханс, без да споделя никакви подробности за посланието си.


Малко по-късно стана ясно, че точно в този момент татко му е прекарвал последните си часове на земята… Подкрепата на сина му слага край на грозните спекулации, че те не са се разбирали. Напротив – проф. Трендафилов бе горд със сина си, и то с основание, писа „Уикенд“.

Въпреки че масовата публика го познава като поп певец, той има зад гърба си стихосбирка и роман, както и авангардни арт акции („Под игото” на шльокавица) и множество остроумни тв реклами.

Баща му проф. Владимир Трендафилов е роден във Варна през 1955 г. Завършва английска филология в Софийския университет и две години работи като редактор в издателство „Народна култура” (1981-1983). След това е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, Катедра по англицистика и американистика (англо-български превод, английска стилистика, съвременна британска поезия) от 1983 до 2001 г.

В началото на 2013 г. проф. Трендафилов отново преподава в Катедрата по англицистика и американистика към Софийския университет и води лекции по съвременна британска литература. Превежда от английски на български език основно поезия. Проф. Трендафилов има и две издадени стихосбирки – „Четирите фокуса” (1997) и „Смъртният танц на фокусника и други стихотворения“ (1999).

Приятели на интелектуалеца разкриха пред „Уикенд”, че той трудно е преживял позора с отварянето на досието му. На 17 декември 2017 г. проф. Трендафилов сам се разкри като секретен сътрудник на Държавна сигурност, тъй като получил писмо от Комисията по досиета, че предстои публичното му оповестяване. За да изпревари решението, той лично разказа досега тайната си на комунистическа полиция. Така стана ясно, че е бил вербуван и регистриран като агент Богдан в мрачното 6-о управление на ДС през 1985 г. Пишел рапорти до 1989 г. „Много ме е срам”, призна проф. Владимир Трендафилов.

Въпреки че повечето му колеги и приятели го подкрепиха, бащата на Папи Ханс преживя тежко моралното си крушение. От стрес и срам той отключва рак месеци по-късно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?