Следвайте ни

Пандемията роди масово желание за силиконов бюст

viber icon

Пластичен хирург от Бризбейн, Австралия, съобщи, че се е повишило значително търсенето на операции за уголемяване на гърдите по време на пандемията от коронавирус, пише в. Daily Mail, цитиран от „Монитор“.

Според изданието, през септември печалбата на лекаря Иън Чинси се е увеличила със 190 процента спрямо същия период на миналата година. Лекарят свързва този интерес към хирургичните интервенции с дългия престой на пациентките му у дома.

След премахването на карантинните ограничения жените започнали да избират по-големи импланти, отколкото преди пандемията. Специалистът смята, че по време на режима на самоизолация хората по-често се поглеждат в огледалото, а освен това прекарват повече време в социалните мрежи.

По негово мнение, наблюдавайки непрекъснато отражението си, жените започнали да бъдат по-критични към външния си вид. Поради тази причина те се решават по-категорично на радикална промяна във фигурата си, очаквайки дори „невъзможното“ от пластичните хирурзи.

„Понякога се налагаше да разубеждавам пациентите да си правят твърде големи гърди, тъй като просто не можех физически да постигна такъв резултат“, обяснява специалистът и добавя, че все пак трябва да се спазват реалните пропорции на човешкото тяло.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?