Следвайте ни

Пълен обрат! Меган проговори, ето какво съобщи

viber icon

Меган Маркъл се завърна в публичното пространство и с реч, която трябва да бъде чута. Херцогинята на Съсекс, която отказа кралските привилегии преди няколко месеца, видимо изглеждаше преобразена.

С дълга права коса, блясък в очите и пламенна реч, Меган Маркъл доказа, че определено се чувства уверена и спокойна в новия си живот, който води заедно с принц Хари и сина им Арчи. „Винаги ще има негативни гласове, понякога ще ни се струва, че те са много. Тези гласове могат да бъдат болезнено силни. Но ти можеш и трябва да използваш своя глас, за да заглушиш този шум. Защото в крайна сметка, това наистина е просто един шум“.

Това бяха само част от вдъхновяващите слова в речта, която Меган Маркъл изнесе по време на онлайн събитието Girl Up Leadership Summit 2020. В него взеха участие над 40 хиляди младежи от 172 страни по света.

Събитието се проведе вчера, а според източници, Меган е говорила без никакъв сценарий и предварителни записки, а всичко, което е казала, е било импровизирано и е идвало от сърцето й. В речта й се обръща внимание на въпроси като половото равенство, расовата дискриминация, овластяването на младите хора и важността да бъде създадена стабилна дигитална общност.

Дигитален свят
„Вашето поколение е израснало в дигиталния свят и добре осъзнава каква власт, но и каква вреда може да нанесе това пространство. Не бива да опитваме да сриваме другите, трябва да опитваме да се изграждаме заедно. Използвайки гласа си онлайн, но и в реалния свят. Използвайки го, за да се подкрепяме, не да се разкъсваме на парчета. Вашите гласове са гласовете на истината, на надеждата… и трябва да са много по-силни“.

Окуражавайки всички участници на възраст между 13 и 22 години, да бъдат активни и въвлечени в процесите, случващи се покрай тях, Меган ги посъветва: „Вижте, знам, че понякога не знаете как да постъпите. Често страхът ни парализира и ни спира да бъдем смели и дръзки. Но не подценявайте факта, че някои отговори се намират вътре във вас и никъде другаде.

Не мислете, че не можете да победите страха. Имате силата да направите света по-добър. Сърцето ще ви подскаже кое е правилното и кое е грешното, кое е справедливо и кое не. Най-трудната част, която бе най-тежка и за мен, е да защитите убежденията си чрез действия“.

Меган изрази възхищението си от течението Black Lives Matter, което бе създадено от граждани след смъртта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест в САЩ преди седмици. „Времената, в които живеем в момента, изискват повече от нас. Сега, повече от всякога, трябва да говорим твърдо, силно и без страх. А още по-безстрашно трябва да действаме. Не е нужно само да вярваме и да искаме равенство, трябва да работим за него“.

Според източници, Меган е говорила от собствен опит и и е споделила открито личните си убеждения. Тя е изразила вярата си, че поколението от млади жени има силата да извърши големи промени, свързани с климата, расовата и полова дискриминация, психичното здраве и още много други направления. „Вие не просто можете да промените света, вие вече го правите“, завършва Меган, предават от edna.bg.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?