Следвайте ни

Пак проблеми! Жесток финансов удар по Хари и Меган

viber icon

Британският принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, може да останат без пари поради загуби, причинени от пандемията от коронавирус, информира "Мирър".

Очаква се през 2020 г. печалбата от херцогството Корнуол да спадне рязко. Именно тези средства бяха основата на лъвския дял в доходите на принц Хари и Меган Маркъл, като бащата на Хари, принц Чарлз, обеща да ги изплаща дори след като синът му замина за САЩ.

Поради загубите на херцогството, сумата, на която може да разчитат херцогът и херцогинята на Съсекс, ще стане забележимо по-малка.

„Уверени сме, че допълнителният доход ще намалее със значителна сума, главно защото нашите търговски предприятия не работят“, заявил е секретарят на херцогството на Корнуол, Алистър Мартин. Според неговите думи, те не кандидатстват за държавна помощ, но както преди продължават да плащат заплати на служителите.

След като се отказаха от кралските привилегии и се преместиха в Съединените щати, принц Хари и Меган Маркъл спряха да получават държавно финансиране, но както и преди продължиха да претендират за част от печалбите на херцогството Корнуол, контролирано от принц Чарлз. През 2019 г. то му донесе 22,2 милиона паунда.

На 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да изпълняват задълженията си като членове на британското кралско семейство. За да получат правото да се преместят в САЩ, да работят и да се занимават с бизнес, те трябваше да се откажат от обръщението „Ваше кралско височество”, държавното финансиране и търговската марка Sussex Royal.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?