71

Падна най-строго пазената тайна за дълголетието на Елизабет Втора! Проговори готвачът й

Кралица Елизабет II управлява Англия сякаш от векове. Тя вече е на 96 години, но все още има бистър ум, енергично тяло и жизнен дух.

Каква и е тайната на дълголетието на кралицата?

Факт е, че Елизабет II има достъп до най-качествената храна и най-добрите готвачи работят за нея. Това обаче определено не е единствената причина за дълголетието й.

Тайната й обаче вече падна и в следващите редове ще ви я разкрием.

Тя е издадена не от кого да е, а от личния готвач на кралицата Дарън Макгрейди. По думите му тя има много прост подход към храната,  а навиците й работят за всички.

Елизабет II яде на малки порции и хапва поне по четири пъти дневно.

Любимото лакомство на кралицата е шоколадова бисквита. Според готвача тя яде малко парче торта всяка сутрин. Учени подкрепят това казвайки, че е добре човек да започне деня си с почерпка.

Кралицата предпочита шоколад, в който съдържанието на какао е 60%. Именно той намалява риска от инсулт. Кралицата не изяжда цяло барче, а само две блокчета.

Кралицата обожава ягоди толкова много, че дори има кръстен на нея сорт. Тези плодове се сервират обаче само през лятото. Факт е, че най-полезната храна за тялото ни се отглежда в същия район, където живеем. При продължително транспортиране плодовете и зеленчуците губят повечето от хранителните си вещества. Особено нестабилен е витамин С – в доматите например се разгражда за осем дни.

Кралицата хапва по-често риба и пие повече чай.

Ако спазвате тези правила, то вие ще овладеете тайната на дълголетието, която стриктно спазва самата кралица, пише jenata.blitz.bg.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Катя

Катя

01.05.2022 | 18:44

Ако работи като нас, надали щеше да живее толкова. Ние всеки ден сме в стрес. Едвам свързваме двата края. На нас няма кой да ни готви и да ни върши работата.

Отговори
8 1
Шефф  - Пе Шо ..

Шефф - Пе Шо ..

30.04.2022 | 22:41

след това откровение на кашевара, явно дори нещата в кухнята на Н.В. след 24 февруари не вървят на добре ... май ще ядем пасти, като свърши хляба ...

Отговори
9 3
Хубаво

Хубаво

30.04.2022 | 09:57

е да се грижиш за здравето си, но колко ще живееш е Божа работа.

Отговори
10 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?