Паци Парапанова: Момичета, не се крийте в черните дрехи! СНИМКИ

Пловдивската дизайнерка разкрива хитовите тенденции тази пролет

Пастелните тонове доминират в света на модата през този сезон, разказва пловдивската дизайнерка Паци Парапанова. Модерните цветове са синьо, розово, кремаво, зелено - наситени, но без да се натрапват. Пастелните тонове ни провокират да бъдем нежни, изтънчени, ефирни и романтично настроени. Това е идеалният начин да се сдобием с по-непринудено излъчване. Хубавото е, че тези меки нюанси могат да се съчетават както помежду си, така и с базовите цветове като бяло, черно и сиво, обяснява талантливата пловдивчанка.

Флорални мотиви

През пролетта цветята разцъфват върху роклите, ризите и дори върху панталоните. Разнообразието от флорални мотиви е голямо и затова те са винаги модерни под една или друга форма.

Кадифето като водопад от лукс

Ако досегът ви с тази аристократична тъкан се изчерпва с прането на старата завеса на баба ви, но все пак бихте искали да я включите в гардероба си, Паци Парапанова има предложение за вас.

Няма как нещо, което векове наред е било символ на царственост, власт и съвършенство, да е табу в стила днес, обяснява дизайнерката. Крале и кралици са носили плюш, кадифе и тюл винаги и навсякъде - нима една особа със синя кръв се нуждае от причина, за да изглежда царствено? На вас също не ви трябва такава, за да бъде забележителна, повярвайте. Обикновено липсата на усет към тази материя е плод на позаспало въображение или на страха да не сбъркате с комбинациите, цветовете и формите, успокоява пловдивчанката. Кадифето е тежка материя, изтъкана от много фини копринени нишки, което го прави безпогрешен избор за елегантни поводи - вечерните тоалетите са като водопад от лукс, който кара всеки поглед да се обръща след вас. 

Момичета, няма причина винаги да залагате на сигурно и да се криете в черни дрехи от класически материи, които всеки ден ви спасяват от рискове. Бъдете самоуверени и цветни - пролетта е най-подходящият сезон за това! Не е нужно и да носите кадифе само по поводи и специални случаи - съвременните тенденции са достатъчно гъвкави, за да си позволим волности в стила, съветва Паци Парапанова.

Овърсайз

Широките сака станаха особено актуални през последните няколко сезона. И с право! Стоят ефектно, позволяват наслояване, дават свобода и междувременно показват добър моден вкус. Но дори и овърсайз дрехите имат кройка и линии, които следват, затова не се препоръчват твърде много експерименти, обяснява дизайнерката.

Бонус съвет: Свободата откъм цветове е безгранична; кройките, макар и големи, заслужават внимание и не на последно място - десените са важни и чакат своя звезден миг. 

Под пагоните на модата

Това не е тенденция в класациите на топ 10, но Паци Парапанова предлага един поглед в дълбочина. На всички ни е ясно, че трендовете периодично се повтарят в нов прочит. Военната естетика присъства неотлъчно на „бойното поле“ на модата, независимо дали е на официалния фланг, или е със статута на секретна мисия, разказва дизайнерката.

Миди рокля - акцентът е в дължината

Миди роклите вече са на върха на своята популярност, тъй като са идеални за всяка фигура, възраст и повод. Тези модели завършват в диапазона между глезена и коляното. Това е идеалната дължина за офис облекло, за парти, романтична среща. Миди не е ново явление в модата - истината е, че това е още една идея, взета назаем от гардероба в стил „1970-а”. Рокля с такава дължина може да бъде с А силует, права - тип молив или с висока талия, обяснява Паци Парапанова.

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?