Следвайте ни

Освободете се от неприятните хора и енергията им

viber icon

През целия си живот на човек му се налага да общува с голям брой хора, но с малко от тях може наистина да се сближи.

Какво да направим, ако човеците, с които постоянно комуникираме, не са правилни за нас? Как да се отървем от тези, които не ни харесват, и как да общуваме само с тези, които са наистина важни?

За нормална се счита само тази комуникация, която напълно отговаря на двамата участници в нея. Това е взаимен обмен на енергии, по време на който настъпва взаимно обогатяване. Ако по време на общуването някой остане недоволен, чувства, че просто е бил използван за целите на отсрещния, то той трупа само негативи.

Резултатът от пълноценната комуникация може да бъде интересни мисли, заряд от положителна енергия, мотивация, добро настроение и благополучие.

Ако продължите да общувате не със „своя“ човек, тогава няма достатъчно време и енергия за съмишленици, които са някъде около вас, но твърде вероятно е вие да не ги забелязвате. Когато връзката не ви устройва, трябва да приключите комуникацията, да затворите тази врата, за да дадете възможност на други хора да влязат в живота ви, пише mila.bg.

Ако човек е токсичен, кара ви да се чувствате нещастни и празни, внася негативизъм в ежедневието ви, тогава просто трябва да спрете да го виждате. Ако не може да поднесете разговора внимателно, тогава единствената възможност е да изразите лице в лице всичко, което мислите за него.

Това важи особено за минали връзки. Трябва напълно да спрете всички контакти с ненужни хора: не се обаждайте, не пишете, не ходете на онези места, където има шанс за среща с тях, и разбира се, не инициирайте комуникацията сами.

Направете оценка на социалния си кръг

Запишете на хартия тези, с които постоянно си взаимодействате, по един или друг начин, постоянно или периодично. Прочетете целия списък и спомнете как се чувствате след разговор с всеки от изброените. Разделете списъка на хора със знаци плюс и минус, в зависимост от емоциите, които ви носят.

С + графата връзката трябва да бъде продължена, развита и укрепена, а с тези, които са в „минуса“, е по-добре да се сбогувате или да намалите комуникацията, ако например са роднини.
Възможно е оставащите в списъка да са много малко или дори никой да не остане, но постепенно към вас ще бъдат привлечени хора, комуникацията с които ще ви донесе само радост.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

До сайт Марица

До сайт Марица

21.10.2020 | 00:13

Аз не съм комунист да,, докладвам,, данните ми отдавна са,, откраднати,, от някакви,, едиоти,, и както си искат така ми управляват собствените ми устройства, като, че ли те ги плащат, затова не вярвам на декларации и други подобни работи....! (Косата ми изправиха ДЦК, луди за млади младежки гащи...!)

Отговори
1 0
Лора

Лора

20.10.2020 | 20:12

Правилни хора казвате, енергия, хммм, доста интересно, на тези, не ли им казваме енергийни вампири, не знам,това са някакви ДК, които не се задоволят от нищо и изсмукват моята енергия, успяха донякъде, но това не е успех, да пречиш на някого да живее спокойно, показват ми широки гащи на,, мъш,, който ги интересува само тях, може и чешити да им се каже, не са в моя списък такива, по добре с животни, животното цяла вечер ме топли със своята естествена и истинска благодарска обич...!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?