49

Остана сама: Лили Иванова е зарязана от...

Примата Лили Иванова трудно допуска хора в най-близкото си обкръжение, а когато някой от тях я изостави, го преживява тежко. В този случай певицата остана без любимата си икономка, която да се грижи за дома й.

Дълго време тези задължения бяха поверени на пенсионерката Мария, която се бе доказала като един от най-верните хора от обкръжението на звездата. Възрастната жена обаче доброволно си тръгнала от дома на естрадната прима, тъй като преживяла лична трагедия – погребала съпруга си.

В негова памет 70-годишната икономка решила да престане да работи за Лили и да се премести да живее в близкото до столицата село Яна, където мъжът й имал къща. Противна на слуховете, че чепатата изпълнителка на „Ветрове” прогонила прислужницата си заради скандал, в който били намесени кражби, всъщност караници помежду им не е имало. И досега двете се чували и поздравявали по празниците. При всеки разговор Лили увещавала Мария да се върне в дома й, защото още не можела да си намери толкова доверен човек. Тя била единствената, изпитана във времето и нито веднъж не си отворила устата за личния живот на шефката си.

Навремето каката на естрадната икона – Магда, я запознала с въпросната Мария, с която били колежки.

Сега функциите й били иззети от шофьорите и пиарите на Лили, които я снабдявали с всичко, което й трябва. Музикалната легенда първоначално се дърпала да пуска вкъщи непроверени чистачки, но и пък не искала да върти парцала сама. През годините тя неведнъж ставала жертва на обир, както от непознати, така и от близки хора. Именно затова била толкова мнителна към всеки нов човек, с когото се срещала, особено към тези от екипа й.

Историята помни и куриозен случай, известен като драмата с „чергата на Лили Иванова”. Тя се разиграва по време на снимките на първата серия на филма „Хан Кубрат – Фанагория”. Пред трона на Хан Кубрат трябвало да бъде сложена красива постелка. „Не знам откъде тези дяволи художниците бяха разбрали, че Лили Иванова има подобен скъп килим, донесен май от Париж. И го взехме”, спомнят си хора от екипа. Тъй като певицата по това време била на турне в чужбина, от екипа на филма успели да убедят с внушителната за онези години сума от 2 000 лева подкуп тогавашната й икономка, която се навила всеки ден да носи постелката  в двореца на хана. Снимките обаче се проточили, Лили се прибрала от чужбина и станал чутовен гаф. Когато естрадната звезда научила какви ги е вършила зад гърба й, уволнила икономката си с жесток скандал. После не искала и да чува за филма, в който килимът й взел участие без нейно знание, пише „Ретро”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?