1939

Осем разтърсващи истини за порно индустриятa

рез 2005 г. германски археолог открива скулптура, която мнозина днес смятат за най-старото порнографско съдържание. Датираща от около 7200 г. пр.н.е., тя изобразява две фигури - мъж и жена, които имат сексуален контакт. Повече от девет хилядолетия по-късно, спокойно можем да кажем, че порнографията не е отживелица, пише Listverse.com. 

Всяка нова медия - фотографията, филмите, интернет - само задълбочава достъпността и популярността на еротиката.

Ето и осем разтърсващи истини за порното.

1. Големият трафик на специалните сайтове

Различни проучвания потвърждават предположението, изказано в хитовия бродуейски мюзикъл "Авеню Q": Интернет е за порно. PornHub, един от най-известните доставчици на съдържание за възрастни в индустрията, твърди, че през 2015 г. сайтът му е пренасял 75 GB данни в секунда - достатъчно, за да запълни близо 90 милиона 32 GB смартфона. Сайтът е имал общо 87,8 милиарда гледания. Това е около 12 пъти повече от населението на планетата и това е само един порно сайт.

Някои изследователи установиха, че цели 30% от уеб трафика е порнографски, което е далеч най-големият процент от всяка индустрия. Въпреки че тази цифра може да е завишена - според други проучвания тя е едва четири процента - порнографията представлява двуцифрен процент от търсенията в интернет както на настолни, така и на мобилни устройства.

2. Има филм за всеки фетиш

Ако някой някога се е възбуждал от него, има вероятност да има порно, което да го демонстрира. Разпространението на порното, което напоследък се дължи на почти универсалната възможност за стрийминг на видео чрез високоскоростен интернет, е пример не само за наситеност, но и за персонализация.

Отминаха дните, когато фетиш порното обикновено се състоеше от няколко ниши: Разглеждането на списъка с категориите в популярен порно сайт смесва изключително разумното - междурасови отношения, размяна на съпруги, първи път и други. В един от сайтовете има повече от 100 селекции в категорията "Синя коса".

Други забележими категории включват "Велосипеди", "Превръзки за очи" и "Брекети" и това е само началото. Някои на пръв поглед нестандартни фетиши са изненадващо широко разпространени. В списъка на най-популярните фетиши, подредени по обем на търсене в Google, има едно определен раздел - фетиши с балони. Известни още като "лунатици", фетишистите на балони изпитват нарастваща възбуда, когато очакват балон да бъде спукан, било то от чужд предмет или част от тялото.

3. За мъжете актьори това е много тежка работа

Подобно на повечето филми, порнографията е силно изменена. Заснемането на 15-минутна сцена може да отнеме няколко часа, тъй като позициите на камерите, осветлението и звуковото оборудване трябва да се променят заедно с позициите на актьорите. Фантазията на порнографа за гореща, импровизирана сексуална среща обикновено е точно това - фантазия.

Един от актьорите споделя, че многократно е бил лекуван заради болезнени и продължителни ерекции заради употреба на медикаменти, а лекарите го предупреждавали за дългосрочни увреждания, ако продължи да злоупотребява с лекарствата. Към това се прибавя и фактът, че мъжете порноактьори обикновено печелят по-малко пари от колегите си жени, и мечтата на всеки мъж да смени мястото си с човека от екрана става определено по-малко бляскава.

4. Анти-порно активизмът се разраства

Откакто хората блудстват на филмова лента, други се опитват да забранят тази безразборна практика. Като цяло историята на антипорнографското движение включва обичайните заподозрени - религиозни лидери, политици, родителски организации. напоследък обаче антипорнографските съюзници стават все по-разнообразни. Съществува значителна група млади мъже, които, след като са преминали през пубертета в ерата на леснодостъпната онлайн еротика, твърдят, че порното е изкривило представите им за нормални сексуални контакти и взаимоотношения.

Изглежда новата контракултура вече е свързана с това да се ожениш и да създадеш щастливо и здраво семейство. И все пак анонимността, която предоставя интернет порното - отминаха дните на мъжете, облечени в тренчкоти в мръсните кина, или дори на смущаващите каси на магазините за отдаване под наем. Това подсказва, че е още по-вероятно порното ще продължи да процъфтява до безкрай.

5. Преминаването към обикновеното кино е много трудно 

Повечето порнозвезди са ужасни актьори, които е по-добре да се занимават с други неща, а не да произнасят кичозни реплики. Когато порноактьорите успеят да получат роля, която не е с рейтинг XXX, тя обикновено все още е сексуално ориентирана. Във филма "Zombie Strippers" от 2008 г. порно легендата Джена Джеймсън играе Кат, съблазнителка, която омайва публиката с движенията си. По-добър е от "Истинска кръв", но това не говори много. Има много други примери, но едно е сигурно - не е лесно да преминеш към нормално кино след такава кариера.

6. Много от известните личности са работили в тази индустрия

Ким Кардашиян и Парис Хилтън стават известни като пускат домашно порно. 19-годишната Камерън Диас, преди да направи пробив с ролята си в "Маската" през 1994 г., се снима в софтпорно. След като става голяма холивудска звезда, тя напразно се опитва да предотврати появата на кадрите в интернет. Явно това е едно добро начало и голям скок за много звезди.

7. Да се пенсионираш от филмите за възрастни

Пенсионирането от порно е толкова интересна тема, колкото и самото порно. Повечето средностатистически порноактьори несъмнено живеят в постоянна тревога, че миналото им съсипва настоящето, обикновено чрез изречения, започващи с "Не те ли познавам от...?".

Евелин Лин, популярна азиатско-американска актриса за възрастни от края на 2000-те и началото на 2010-те години, е преминала към нещо, наречено "Fighting Fitness", което е само малко по-малко нелепо от повечето порно сюжети. Бритни Андрюс преминава към въртене на плочи като DJ BritStar. Лиза Ан  става успешна водеща на радиопредаване за фентъзи спортове. Все пак май не е толкова трудно да смениш посоката.

8. Повечето мъже гледат или са гледали порно

Изследовател от университета в Монреал се опитал да проведе проучване на тази тема. Той си поставил за цел да намери мъж в университета, който не е гледал никога порно. Когато се опитал да създаде контролна група от мъже на 20 години, които не са гледали порно, не успял да намери нито един такъв.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
модерен шорошояд

модерен шорошояд

02.12.2022 | 15:52

между мъж и жена, а не като модерните сега!

Отговори
1 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?