44

Оркестър "Канарите" дари хонорара си за бедстващите в Турция

Музикантите от оркестър "Канарите" дариха хонорара си от празника на виното в свиленградското село Димитровче в помощ на пострадалите от земетресението в Турция. Населеното място се намира на едва 20 километра от държавата, която бе разрушена от опустошителните трусове. Всичките му жители са съпричастни към трагедията.

Емблематичният оркестър бе поканен да вземе участие в програмата. Музикантите скромно отбелязват, че даряват хонорара без корист, като дори не са искали това да се знае и да се обявява публично. "Правим това от съпричастност и с надеждата да подтикнем хората да помогнат кой с каквото и колкото може. Това клише, че трябва да станем по-добри - нека да го проумеем и да стане реалност", коментираха пред телевизия "България он еър" Атанас и Надя Стоеви от оркестър "Канарите". 

В района на село Димитровче се отглеждат едни от най-хубавите сортове българско грозде. Макар районът да е почти обезлюден, хората имат амбиция да го превърнат в туристическа дестинация, която да привлича любителите на класното вино. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Евала Канари

Евала Канари

15.02.2023 | 22:14

Канара е пич та дрънка

Отговори
2 0
Важното е ,

Важното е ,

15.02.2023 | 22:38

че съчувстват на Хората !!! БРАВО , КАНАРИ !!!

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?