Следвайте ни

Орхан Мурад за срещата си с COVID-19: Стигнах до болница

viber icon

Орхан Мурад е лежал в болница с коронавирус. Певецът разказва пред bgdnes.bg, че е преминал през заболяването сравнително леко, но все пак се е стигнало до хоспитализация. Така той е поредният влязъл в редиците на известните, срещнали се със заразата.

Орхан не уточнява как точно е преминало заболяването и защо се е наложило да бъде приет. Въпреки че вярва и знае, че COVID-19 съществува, той има категорични позиции относно затварянето и евентуалното въвеждане на задължителна ваксинация. Той не е съгласен с развитието на ситуацията в заведенията, които, за да работят на пълен капацитет, ще могат да допускат само ваксинирани клиенти.

"Ваксинацията трябваше и първоначално така се прокламираше, че ще бъде доброволна. Но лека-полека се изметнаха от първоначалните си тези и за това какво ще постигне ваксината. Уж нямаше да можем да се заразим, ако си я бием, а сега се оказа, че пак може да боледуваме. Всичко ми звучи несериозно. Вярвам и, че ваксина за 6 месеца няма как да бъде създадена", категоричен е в позицията си Орхан Мурад.

Изпълнителят на вечната балада "Хиляди слънца" е на мнение, че хората вече са достатъчно запознати с това какво представлява коронавирус и как да се предпазват. По думите му от затваряне няма никакъв смисъл.

"Най-страшното е за нас, ако затворят пак, музикантите, ресторантьорите, хората на изкуството са най-ощетени. Всички други намират някакъв начин да работят, кой от вкъщи, кой с маски и шлемове, но музикантите няма как", споделя притесненията си Мурад.

"Всеки, който се чувства застрашен, хората с автоимунни заболявания, тези с белодробни и сърдечни заболявания трябва сами да се пазят, а не да се затваря обществото и икономиката. Застрашеният контингент трябва да се пази. Вече сме информирани и знаем как. Всеки може сам да се защити, без да се затваря нищо и други да страдат от това", допълва още певецът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Неприятен

Неприятен

31.08.2021 | 12:02

ми е по принцип, но в случая е абсолютно прав.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?