Следвайте ни

Опаланкааа.... бобслей и гаджета, не пропускайте!

Зимната олимпиада в Корея ще е дебютна за шест страни - Сингапур (шорттрек), Нигерия (бобслей и скелетон), Еквадор (ски бягане), Малайзия (фигурно пързаляне), Косово и Еритрея (двете ски алпийски дисциплини).
Най-гледаният отбор, без съмнение, ще е Нигерия. Даже и да не се каните да следите женския бобслей, тези прекрасни момичета ще ви накарат да въздъхнете поне веднъж.

• Нигерийският екипаж на двойки: пилотират Шон Адиган, в тандем последователно с Нгонзи Онумера и Акуома Омеога. Те първи сред африканските бобслеисти (мъже и жени) се класираха за омпиадата, пет пъти покривайки норматива за това на три различни трасета.


• Шон се е родила в Щатите но на международните турнири представя Нигерия.Онумера и Омеога също отдавна напуснали родината си и учат вТексас, където няма сняг. Затова пък Адиган - единствена от екипажа - има олимпийски опит: тя участва на олимпиадата в Лондон 2012 на 110 метра с препядствия. Достига до полуфинал.

Няма начин обаче тези хубавици да не ви накарат да хвърлите поне едно око на телевизора, когато предават бобслей от Пьончан.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?