4232

Окончателно! Ето кой е новият водещ на Стани богат...

Ники Кънчев отново ще бъде водещ на "Стани богат"? Това е големият въпрос от последните дни, на който "24 часа-168 истории" има отговор. Да. Водещият ще се завърне към корените си след оттеглянето на актьора Михаил Билалов, който шест години превежда през телевизионното изпитание кандидатите да позлатят знанията си. Мястото му няма да заеме нито Петър Стоянович, нито Краси Радков, а именно предшественикът му.

Така 10 години след като Ники Кънчев се раздели с предаването, което го направи популярен, той отново ще влезе в емблематичната си роля.

Водещият се заяви пред зрителите, срещайки ги с популярната в цял свят игра, през 2001 г., когато се излъчва първият епизод на "Стани богат" по NOVA. Той е лицето на продукцията цели тринайсет години до последното предаване с неговото участие през 2014 г.

 След това четири години шоуто бе заключено някъде в телевизионното небитие, докато през 2018 г. БНТ не го върна от забвението в ефира си, избирайки за водещ Михаил Билалов. През 2021 г. пък "Стани богат" прескочи от БНТ към bTV.

Затова сега Кънчев, връщайки се към любимото си място, сменя тв лагера и вече ще работи за bTV, след като миналата година NOVA спря играта "Голямото преследване", която той водеше в продължение на два сезона. След общо излъчени 146 епизода ръководството на телевизията замени формата със "Сделка или не" с водещ Ненчо Балабанов.

В световен план популярната игра "Стани богат" има дълъг и интересен живот в ефир и претърпява немалко трансформации. Викторината всъщност стартира като радиошоу през 1998 г. в ефира на Capital FM във Великобритания. По-късно концепцията е адаптирана за телевизия и се появява под названието "Планина от пари", а правилата са били почти същите, каквито са и днес в телевизионното състезание, но пътят към наградата от 1 милион лири е преминавал през 25 въпроса.

Седмица след първото излъчване продуцентите внасят първите промени и една от тях е предварителният етап - "Най-бързият печели". В повечето страни, в които шоуто е излъчвано, състезанието за бързина успява да се задържи до 2010 г. Този така наречен предварителен етап на практика е изпитание преди всичко за бързина на рефлекса на участниците, а същността на концепцията на играта е да бъде изпитание за познанията.

Най-голямото предизвикателство за всеки водещ е да устои на изкушението той самият да бъде звездата в "Стани богат", предаде 24chasa.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тв критик

Тв критик

18.01.2024 | 09:12

Който и да сложат вече не гледам такива неща .

Отговори
1 0
Това

Това

17.01.2024 | 19:51

Не го гледам вече .

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?