46

Охрана на всяка цена: Хари разгоря нов скандал с кралското семейство

Адвокатите на принц Хари са изпратили писмо до Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство, в което предупреждават за намерението на техния клиент да търси връщане на правото на полицейска защита за семейството си.

Преди две години херцозите на Съсекс се отказаха от кралските си задължения, след което правителството на страната премахна охраната им, която до момента бе плащана за сметка на данъкоплатците.

Според принц Хари съпругата и децата му са в не по-малка опасност от членовете на кралското семейство. А частна охранителна фирма, която използват в САЩ нямала достъп до британското разузнаване, което е важно за сигурността им.

Ако херцогът наистина заведе дело, това ще бъде първият случай в историята на Великобритания, в който член на кралското семейство съди правителството на своята страна, предава "Дарик".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Габи

Габи

18.01.2022 | 12:49

След като се е отказал от кралските си задължения, защо трябва да има кралски привилегии?Липсата на кралско достойнсво в Хари се видя още при избора на съпруга. Отраканите и с високо самочуствие англичани, като последни наивници приеха да издържат с данаците си личност като Меган Маркъл.

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?