49

Обрат след скандала с битата Диана Димитрова: Приятел на Юлиан Вергов взе неочаквано решение

Една от най-големите кино- и театрални звезди у нас, Владимир Карамазов, сензационно обяви, че напуска актьорската професия. В интервю за Радио "Фокус" звездата от "Дяволското гърло" и "Сървайвър" заяви, че се оттегля от професията, направила го прочут. Причините са както лични, така и обществени - Карамазов е уморен от натрупалото се напрежение в бранша. 

Вероятно решението му по някакъв начин е провокирано и от случилото се между колегите му Диана Димитрова и Юлиан Вергов. С Вергов Карамазов беше особено близък години наред. Сегашните обвинения, че е насилник, Владо не пожела да коментира.

"20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно прекалено много голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност "Опашката" беше представлението, което излезе точно преди така да затръшна вратата", разказа Карамазов. Преди дни той завърши последната си роля - във втория сезон на сериала "Дяволското гърло", където отново си партнира с Теодора Духовникова.

Актьорът, който в последните години се наложи и като тв водещ и фотограф, печелейки множество международни награди "зад обектива", заяви още: "Аз в момента не съм зависим от абсолютно никого и за мен най-големият успех е, че извоювах свободата си. Мога да правя каквото си пожелая, мога да говоря каквото си пожелая и не се страхувам от никого и от нищо. И това действително ми дава сериозен комфорт. Това е най-големият мой успех за последните 10 години - и като като човек, и като творец".

По думите на Карамазов решението му е бил много дълъг процес, но той абсолютно осъзнато преследвал тази свобода. Решил, че повече няма да работи като актьор. Ако много му се играе, ще се включва в отделни проекти.

Актьорът коментира и темата за скандалите около Народния театър "Иван Вазов", където е титуляр: "Имам категорично мнение по въпроса, то е много крайно. И единственото, което мога да кажа, че ако на някого не му изнася някъде и поради някаква причина не се чувства добре, а пък всички останали се чувстват добре, просто трябва да стане и да се замине, както аз съм го правил многократно. Мисля, че това е най-достойното поведение...". На практика, Карамазов взе страната на директора Васил Василев в спора му с режисьора Александър Морфов.

Владо Карамазов поясни, че при предишния директор в Народния театър (Мариус Донкин - б.л.) по никакъв начин не харесвал нещата, които се случват там, и начина, по който той ръководи театъра. "И всъщност моето решение беше, че в неговия период от 5 години аз няма да приема нито едно представление и не приех нито веднъж да участвам в този театър. И мисля, че това е най-достойното - просто станах и си заминах, но без да фокусирам вниманието върху себе си", каза Владо Карамазов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Хитър Петър

Хитър Петър

10.12.2022 | 13:15

Сега като се притесних че Карамазов се оттеглял,чак сън цяла година няма да видя!Аман от артисти,певци и псевдозвезди в малка България!

Отговори
14 3
Шори гръцмуля

Шори гръцмуля

10.12.2022 | 08:20

Дългогодишният либовник на Вергов чак сега разбрал,че той тъче и на двата бряга....и ще си сменя пола,професията и т.н.,либоф,либоф,горещ картоф....убий мЪ обичЪм тЪ,и той сака кютек

Отговори
16 6
Той пък Вергов

Той пък Вергов

10.12.2022 | 10:24

е един голям актьор. Айде, айде. Много "звезди", много таланти в една малка България.

Отговори
13 5
Мария

Мария

09.12.2022 | 21:32

Мисля,че един морален човек точно така би постъпил. Колкото до почти неизвестната актриса и нейното поведение ще кажа следното-моля ви "МАРИЦА",спрете се,ставате досадни.

Отговори
47 11
Актрисата изобщо не ме интересува известна ли е или не е!

Актрисата изобщо не ме интересува известна ли е или не е!

10.12.2022 | 10:22

Но живо ме интересува що би чинала ти Марийке, ако някой здравеняк-психопат ти хвърли един хубав пердах. Ама такъв пердах, че месец да не можеш се сети коя си!? Истанбулска конвенция! Само тя ще вкара "големите" мъже по местата, на които трябва да постоят 10-ина години минимум! И ако може в килиите им да има по един бай Ставри за всеки един ден от въпросните 10 години престой. Та като излезнат, и на мравката да се покланят!

Отговори
11 21
Интелигентен

Интелигентен

09.12.2022 | 19:53

Аз ще Ти заема овакантеното място на сцената, ---- ставам професионален актьор. До сега бях само артист в живота. И без това съм безработен.

Отговори
27 7
Коко

Коко

09.12.2022 | 18:29

Голям праз,ай сектир.

Отговори
30 15

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?